Nieuwe liedjes voor de beiaard

Johan Van Bever
17 maart 2023 - 0:00
Nieuwe liedjes voor de beiaard

De komende twee jaar klinken er drie nieuwe deuntjes door de galmgaten van de Gentse beiaard. ‘Les Yeux de ma mère’ van Arno, ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen en ‘I Don’t Wanna Dance’ van Lady Linn weerklinken vanaf paaszondag over de binnenstad. De beiaardtrommel krijgt binnenkort ook een grondige poetsbeurt.

Gentenaars konden opnieuw kiezen welke drie beiaardliedjes ze de komende twee jaar willen horen in de binnenstad. In totaal werden 8.838 stemmen uitgebracht. ‘Les Yeux de ma mère’ van Arno (1.619 stemmen), ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen (1.434) en ‘I Don’t Wanna Dance’ van Lady Linn (961) behaalden de meeste stemmen en zullen dus vanaf paaszondag weerklinken over Gent.

De beiaardier zal in de Stille Week voor Pasen de nieuwe liedjes programmeren door de metalen pinnen van de beiaard te ‘versteken’. De klokken worden immers aangedreven door een 360 jaar oude trommel, een soort draaiorgel met 17.600 gaatjes. In ieder gaatje past een pinnetje en die pinnetjes geven het signaal aan de hamers die tegen de klokken slaan. Tegen Witte Donderdag moet de trommel speelklaar zijn om op paaszondag de nieuwe liedjes te kunnen spelen. Voor de gelegenheid krijgt de beiaardtrommel dit jaar ook een grondige poetsbeurt.

Laatst gespeeld op Accent

13:56
cover of JASON DERULO & MICHAEL BUBLÉ with Spicy Margarita

JASON DERULO & MICHAEL BUBLÉ

Spicy Margarita
13:53
cover of JASON DONOVAN with RSVP

JASON DONOVAN

RSVP
13:50
cover of MK with Take My Chance

MK

Take My Chance
13:43
cover of BUTCH with Amelie

BUTCH

Amelie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.