Nieuwe poging RUP voor FCE Moortsele

Johan Van Bever
20 februari 2020 - 23:02
Nieuwe poging RUP voor FCE Moortsele

De gemeente Oosterzele start een nieuw RUP zonevreemde sportrecreatie. Dat gebeurt nadat een eerder RUP voor de regularisatie van de voetbalterreinen van FC Eendracht Moortsele door de Raad van State werd vernietigd.

Enkele buurtbewoners hadden zich met succes verzet tegen de uitbreiding. In iedere deelkern wenst de gemeente de bestaande basisinfrastructuur voor voetbal te behouden. De gemeente wil daarvoor de mogelijkheid aanbieden dat kinderen voetbal kunnen spelen in de eigen kern en dit op fiets- en wandelafstand van de woning. Enkel op die manier kunnen verplaatsingen beperkt worden en krijgt de jeugd de kans om zich zelfstandig naar de sport-, recreatie of jeugdactiviteit te begeven. Vooral voor de allerkleinsten is dit van groot belang. De opmaak van dit RUP past volgens het gemeentebestuur dan ook binnen de visie om de leefbaarheid van elke kern op peil te houden.

Er is een verschil in mening tussen meerderheid en oppositie of er al dan niet eerst een principebeslissing moet genomen worden om dit nieuwe RUP op te starten. Open VLD Plus vindt van niet en vroeg de verdaging, net als Groen. Zij willen dat er eerst met de omwonenden gesproken wordt voor dat de principesbeslissing gestemd zou worden. De meerderheid van CD&V en N-VA vindt precies het omgekeerd. Er moet eerst een principesbeslissing zijn voordat er iets gedaan kan worden.

Laatst gespeeld op Accent

16:23
cover of FIVE with Let

FIVE

Let's Dance
16:18
cover of ROBIN SCHULZ, RITA ORA, TIAGO PZK with I

ROBIN SCHULZ, RITA ORA, TIAGO PZK

I'll Be There
16:15
cover of ACE OF BASE with Life Is A Flower

ACE OF BASE

Life Is A Flower
16:13
cover of JORJA SMITH with Little Things x Gypsy Woman

JORJA SMITH

Little Things x Gypsy Woman
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.