Nieuwe poging RUP voor FCE Moortsele

20 februari 2020 - 23:02 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Oosterzele start een nieuw RUP zonevreemde sportrecreatie. Dat gebeurt nadat een eerder RUP voor de regularisatie van de voetbalterreinen van FC Eendracht Moortsele door de Raad van State werd vernietigd.

Enkele buurtbewoners hadden zich met succes verzet tegen de uitbreiding. In iedere deelkern wenst de gemeente de bestaande basisinfrastructuur voor voetbal te behouden. De gemeente wil daarvoor de mogelijkheid aanbieden dat kinderen voetbal kunnen spelen in de eigen kern en dit op fiets- en wandelafstand van de woning. Enkel op die manier kunnen verplaatsingen beperkt worden en krijgt de jeugd de kans om zich zelfstandig naar de sport-, recreatie of jeugdactiviteit te begeven. Vooral voor de allerkleinsten is dit van groot belang. De opmaak van dit RUP past volgens het gemeentebestuur dan ook binnen de visie om de leefbaarheid van elke kern op peil te houden.

Er is een verschil in mening tussen meerderheid en oppositie of er al dan niet eerst een principebeslissing moet genomen worden om dit nieuwe RUP op te starten. Open VLD Plus vindt van niet en vroeg de verdaging, net als Groen. Zij willen dat er eerst met de omwonenden gesproken wordt voor dat de principesbeslissing gestemd zou worden. De meerderheid van CD&V en N-VA vindt precies het omgekeerd. Er moet eerst een principesbeslissing zijn voordat er iets gedaan kan worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ACCENT NIEUWS
10:01

SOUL II SOUL

Back To Life
09:58

HARRY STYLES

Watermelon Sugar
09:55

S10

De Diepte
09:51

JUSTIN TIMBERLAKE

Like I Love You
Bekijk meer platen