Nieuwe restauratiefase Kunstencentrum Vooruit

5 mei 2022 - 13:32 | auteur: Johan Van Bever

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 2.326.281 euro toe voor de restauratie van kunstencentrum Vooruit in Gent.

In 2019 ging een vijf jaar durende restauratiecampagne van start voor kunstinstelling Vooruit in Gent. Voor de restauratiecampagne is een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro voorzien.

Vooruit bestaat al meer dan 100 jaar en kent een rijke geschiedenis. Het gebouw, het Feestpaleis van de socialistische arbeidersbeweging, vertelt het verhaal van de industriële revolutie, sociale ongelijkheid, sociale en politieke emancipatie en een groeiende welvaart. Het gebouw vertelt het verhaal over het socialisme in onze contreien en de uitbouw van de verzorgingsstaat.

Dit jaar gaat het in hoofdzaak over de noord- en zuidgevel van de achterbouw. In het interieur wordt de volledige zone van en rondom de theaterzaal gerestaureerd. Volgend jaar start de laatste fase van de grootste restauratiecampagne, waarna het kunstencentrum zijn opdracht weer volwaardig kan oppakken

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Opus

Live is life
01:58

Four Tops

Baby I Need Your Loving
01:54

Yes

Owner Of A Lonely Heart
01:50

Status Quo

In The Army Now
01:47

Regard

Hallucination (met years & years)
Bekijk meer platen