Nieuwe restauratiefase Kunstencentrum Vooruit

Gepost door Johan Van Bever op 5 mei 2022 - 13:32

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie van 2.326.281 euro toe voor de restauratie van kunstencentrum Vooruit in Gent.

In 2019 ging een vijf jaar durende restauratiecampagne van start voor kunstinstelling Vooruit in Gent. Voor de restauratiecampagne is een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro voorzien.

Vooruit bestaat al meer dan 100 jaar en kent een rijke geschiedenis. Het gebouw, het Feestpaleis van de socialistische arbeidersbeweging, vertelt het verhaal van de industriële revolutie, sociale ongelijkheid, sociale en politieke emancipatie en een groeiende welvaart. Het gebouw vertelt het verhaal over het socialisme in onze contreien en de uitbouw van de verzorgingsstaat.

Dit jaar gaat het in hoofdzaak over de noord- en zuidgevel van de achterbouw. In het interieur wordt de volledige zone van en rondom de theaterzaal gerestaureerd. Volgend jaar start de laatste fase van de grootste restauratiecampagne, waarna het kunstencentrum zijn opdracht weer volwaardig kan oppakken

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SYLVER

Forever In Love
17:14

ALUNA

Kiss It Better
17:10

CAMILLE

Vuurwerk
17:06

CB MILTON

A Real Love
17:02

SAM RYDER

Somebody
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.