Nieuwe speeltoestellen in Gent

Johan Van Bever
11 april 2023 - 23:50
Nieuwe speeltoestellen in Gent

Gent krijgt er tegen de zomer van 2023 opnieuw enkele speelplekken bij. In Oostakkerdorp wordt de laatste hand gelegd aan een zandzone met een klimboog, een draaischijf en een duikelrek. Het park krijgt ook een houten zwijn en schaapjes als verwijzing naar de Dries, de plek waar lang geleden ‘s avonds het vee naartoe werd samengedreven om het naar de stal te brengen. De officiële opening is voorzien op zaterdag 6 mei om 15.30 uur tijdens het feest ‘1 jaar Oostakkerdorp’.

In het Boerderijpark in de Brugse Poort werden de speeltoestellen intussen al vervangen door een combinatietoestel met als thema ‘Boerderij’. Op de houten maaidorser kunnen kinderen klimmen, glijden en naar hartenlust spelen met zand. Naast de maaidorser staat er een nieuw ‘memorybord’.

De komende maanden plaatst de Stad nog een tiental kleinere speeltoestellen in groenzones verspreid over Gent, onder andere in de Julienne De Vetterestraat, Holmerestraat, Govaartsakker, Borluutplein, Granietstraat, Kapoenenpleintje Drongen.

Verder gaat er dit jaar extra aandacht naar kleine woongroenzones. Onder meer in de Prelaatsdreef en het parkje aan de Jean-Jaureslaan komen speeltoestellen als een evenwichtsparcours of trampolines. Die kleinere toestellen komen er vaak op vraag van de bewoners en met behulp van het Wijkbudget.

Laatst gespeeld op Accent

18:48
cover of DJ MD with Lady V

DJ MD

Lady V
18:42
cover of THE BRAIDS with Bohemian Rhapsody

THE BRAIDS

Bohemian Rhapsody
18:38
cover of LIGHTHOUSE FAMILY with High

LIGHTHOUSE FAMILY

High
18:34
cover of TNN with La Cucamarcha

TNN

La Cucamarcha
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.