Nieuwe woonmaatschappij heet ‘Woonpijler’

Johan Van Bever
11 juli 2023 - 9:23
Nieuwe woonmaatschappij heet ‘Woonpijler’

De sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Dak en het sociaal verhuurkantoor Laarne-Wetteren-Wichelen heten voortaan de woonmaatschappij WOONPIJLER.

De Vlaamse Regering besliste dat sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren één woonactor moeten vormen met maar één speler per werkingsgebied: de woonmaatschappij.

De gemeenten Laarne en Wetteren kozen ervoor om toe te treden tot de regio Gent en de gemeente Wichelen ging voor de Denderregio. Hierdoor splitste het bestaande werkingsgebied van Eigen Dak en SVK LWW en werd niet meer voldaan aan de minimale schaalgrootte van 1.000 woningen waardoor de lokale besturen Laarne en Wetteren op zoek dienden te gaan naar één of meerdere aanpalende gemeenten. Na diverse overlegmomenten werden in Lochristi en Wachtebeke 2 partners gevonden om samen het werkingsgebied van de nieuwe woonmaatschappij te vormen.

De 726 sociale woningen en bouwgronden in Lochristi en Wachtebeke die momenteel nog eigendom zijn van de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard uit Gent en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen uit Brussel, zullen overgedragen worden aan de nieuwe woonmaatschappij. Daarnaast dienen ook de sociale woningen van Eigen Dak in Wichelen overgedragen te worden naar de woonmaatschappij met als werkingsgebied Dender-Zuid. De huurcontracten van de SVK-woningen in Wichelen werden ondertussen reeds overgedragen naar Dender-Zuid.

Het hoofdkantoor van Woonpijler is gevestigd op het Felix Beernaertsplein 55/01 in Wetteren. Om de bereikbaarheid ook voor de bewoners van de overige gemeenten te garanderen, zal gewerkt worden met lokale antennes waarop de inwoners op vaste tijdstippen terecht kunnen.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
20:54
cover of MACKENZIE, JESSY with All I Need

MACKENZIE, JESSY

All I Need
20:50
cover of MARCO BAILEY with Sniff

MARCO BAILEY

Sniff
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.