Nightlifecharter in Gent

Johan Van Bever
30 november 2023 - 22:42
Nightlifecharter in Gent

De Gentse uitgaanssector en de Stad Gent hebben een inclusiecharter ondertekend voor een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. In het charter staan onder meer afspraken over toegankelijkheid en een nultolerantie voor discriminatie, racisme en grensoverschrijdend gedrag. Er is ook een nieuwe toolbox voor de sector.

Al jarenlang waakt de Gentse nightlifesector samen met de Stad over een divers en veilig nachtleven waar iedereen welkom is en zich goed voelt, ongeacht gender, geaardheid of herkomst. De Gentse ‘nightlife council‘ en de Stad hebben nu samen een inclusiecharter opgesteld en ondertekend. De bedoeling is dat heel wat horeca-uitbaters volgen.

Het charter werd opgesteld op basis van een enquête bij club- en cafébezoekers en gesprekken met doelgroep- en belangenorganisaties. In de tekst staan zes krachtlijnen, van een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels tot een nultolerantie voor discriminatie, racisme en grensoverschrijdend gedrag. De afspraken komen in kort formaat ook in heel wat horecazaken.

Laatst gespeeld op Accent

06:29
cover of OMAH LAY with Holy Ghost

OMAH LAY

Holy Ghost
06:26
cover of AFROJACK , R3HAB  & AU; RA with Worlds On Fire

AFROJACK , R3HAB & AU; RA

Worlds On Fire
06:23
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
06:20
cover of RUDIMENTAL with Dancing is Healing

RUDIMENTAL

Dancing is Healing
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.