Nikola Balogova is student van het jaar

Johan Van Bever
24 juni 2021 - 18:57
Nikola Balogova is student van het jaar

Nikola Balogova (Arteveldehogeschool Gent) werd door een vakjury verkozen tot Student van het Jaar 2021. De kleuterjuf in opleiding zet het belang van meertaligheid in de klas in de verf. Naast haar studie zet ze zich in voor de integratie van nieuwkomers. Uitzonderlijk omdat de nominaties dit jaar zo sterk waren, werden dit jaar nog twee studenten tot laureaten uitgeroepen: Emma Moerman (UGent) en Nicolas Vander Eecken (UGent).

Nikola Balogova (Arteveldehogeschool Gent) maakte indruk op de jury door haar opvallend, hoopgevend en persoonlijk traject en haar inzet in verschillende projecten. Als kleuterjuf in opleiding gebruikt ze haar uitzonderlijke talenkennis (Nederlands, Romanes, Slovaaks, Tsjechisch, Duits, Frans en Engels) ook op school. Ze legt verbindingen tussen kleuters, ouders, schoolteams en mentoren op een manier die haar stageopdracht overschrijdt.

De jury prijst bovendien hoe ze zich vrijwillig inzet voor nieuwkomers in het kader van 3ID-LABS, een project waarbij studenten helpen oplossingen zoeken voor vraagtukken binnen de domeinen armoede, duurzaamheid en sociale inclusie. Ze doet dat met haar eigen ervaring als achtergrond. Nikola is ook actief in de rolmodellenwerking van Artevelde Hogeschool en AUGent, waar ze toont dat er ruimte is voor diversiteit in het hoger onderwijs.

Laatst gespeeld op Accent

00:10
cover of PAT KRIMSON with Kinky

PAT KRIMSON

Kinky
00:08
cover of ALOK X MONDELLO

ALOK X MONDELLO'G X CERES FEAT. TRIBBS

LET'S GET FKD UP
00:04
cover of RANK 1, SHANOKEE with Such Is Life

RANK 1, SHANOKEE

Such Is Life
00:01
cover of CHAMPAGNE KENNY with Hands Up

CHAMPAGNE KENNY

Hands Up
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.