Nikola Balogova is student van het jaar

24 juni 2021 - 18:57 | auteur: Johan Van Bever

Nikola Balogova (Arteveldehogeschool Gent) werd door een vakjury verkozen tot Student van het Jaar 2021. De kleuterjuf in opleiding zet het belang van meertaligheid in de klas in de verf. Naast haar studie zet ze zich in voor de integratie van nieuwkomers. Uitzonderlijk omdat de nominaties dit jaar zo sterk waren, werden dit jaar nog twee studenten tot laureaten uitgeroepen: Emma Moerman (UGent) en Nicolas Vander Eecken (UGent).

Nikola Balogova (Arteveldehogeschool Gent) maakte indruk op de jury door haar opvallend, hoopgevend en persoonlijk traject en haar inzet in verschillende projecten. Als kleuterjuf in opleiding gebruikt ze haar uitzonderlijke talenkennis (Nederlands, Romanes, Slovaaks, Tsjechisch, Duits, Frans en Engels) ook op school. Ze legt verbindingen tussen kleuters, ouders, schoolteams en mentoren op een manier die haar stageopdracht overschrijdt.

De jury prijst bovendien hoe ze zich vrijwillig inzet voor nieuwkomers in het kader van 3ID-LABS, een project waarbij studenten helpen oplossingen zoeken voor vraagtukken binnen de domeinen armoede, duurzaamheid en sociale inclusie. Ze doet dat met haar eigen ervaring als achtergrond. Nikola is ook actief in de rolmodellenwerking van Artevelde Hogeschool en AUGent, waar ze toont dat er ruimte is voor diversiteit in het hoger onderwijs.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

PURPLE DISCO MACHINE & KKALETA

Wake Up
10:44

ED SHEERAN, KHALID

Beautiful People
10:41

JUSTIN BIEBER

Hold On
10:39

Antoon

Hallo
10:35

UNITING NATIONS

Out Of Touch
Bekijk meer platen