Nog geen plannen voor Vlaamse klassering bunkerlinie

Johan Van Bever
20 juli 2021 - 14:21
Nog geen plannen voor Vlaamse klassering bunkerlinie

Vlaanderen is nog niet meteen van plan de bunkerlinie rond Gent te klasseren als erfgoed maar er is wel een inventaris in de maak. Dat kan tot bescherming leiden.

Deze bunkers maakten deel uit van de bunkerlinie “het Bruggenhoofd Gent”, die de bedoeling had om een Duitse aanval zoals in de begindagen van de Eerste Wereldoorlog niet opnieuw te moeten meemaken. Het was bedoeld voor het tijdelijk tegenhouden van een vijandige inval.

Het agentschap Onroerend Erfgoed werkt momenteel aan een evaluatie van het volledige beschermde bestand in Vlaanderen. In dit onderzoeksproject zal het beschermd bouwkundig erfgoed thematisch doorgelicht worden. De bescherming van bunkerlinies staat momenteel niet op de planning. Naar aanleiding van een stageproject zijn de bunkers van het Bruggenhoofd Gent niettemin de voorbije maanden individueel opgenomen in de inventaris van het onroerend erfgoed. Deze inventarisatie wordt deze zomer afgerond.

De opname van de bunkers in de inventaris kan een kapstok vormen voor de desbetreffende lokale overheden om een erfgoedbeleid rond deze bunkers uit te stippelen.

Laatst gespeeld op Accent

06:42
cover of LORDE with Royals

LORDE

Royals
06:39
cover of NICKY LOUWERS with Everybody

NICKY LOUWERS

Everybody's Free (To Feel Good)
06:35
cover of KELIS with Caught Out There

KELIS

Caught Out There
06:33
cover of CAMILLE with Beter Zo

CAMILLE

Beter Zo
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.