Luister Live

Nog geen vergelijk over Gravensteen

12 maart 2021 - 20:49

Vrijdag voerde Vlaams minister van Erfgoed Matthias Diependaele een bemiddelingsgesprek over het gecontesteerde renovatiedossier van het Gravensteen in Gent.

Aan het gesprek nam ook een delegatie van de actiegroep SOS Gravensteen en van mensen met een beperking deel. De kritische brief van 120 bekende Gentenaars lag eveneens op tafel. Andere deelnemers waren de stad Gent, Toerisme Vlaanderen, de architecten en het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Na de vergadering verklaarde de minister dat er geen vergelijk gevonden was en dat er een tweede bijeenkopmst gepland wordt. Volgens schepen Sammy Souguir is zo’n dossier altijd wikken en wegen maar ligt het best mogelijke scenario op tafel. Er zijn maar bitter weinig alternatieven. Toch staat de stad open voor verbeteringen en verfijningen aan het bestaande renovatiedossier.

Het is een complex en emotioneel debat. SOS Gravensteen doet een oproep om de burgers in te schakelen en om de oefening opnieuw te maken. Het mag geen referendum ‘ja of nee’ van gemaakt worden. Volgens de vertegenwoordiger van de mensen met een beperking moet de integrale toegankelijkheid van monumenten een evidentie zijn.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Jerry Jackson

- Tell Her Johnny Said Goodbye
13:01

Delegation

Put a little love on me
12:57

Tiesto

Don't be shy
12:53

Elton John

I don't wanna go on with you
12:48

LMFAO Feat. Lauren Bennett & Goonrock

Party Rock Anthem