Nog geen vergunning voor bouwproject Nieuwstraat Wetteren

31 maart 2021 - 10:59 | auteur: Johan Van Bever

Het schepencollege heeft een omgevingsvergunning geweigerd voor een bouwproject in de Nieuwstraat in Wetteren. Er moet nu een nieuwe aanvraag gebeuren. De pittazaak, op de hoek met het Stationsplein, zit niet in het project en blijft gewoon verder bestaan.

In de Nieuwstraat worden 5 woningen afgebroken. In de plaats zouden dan twee meergezinswoningen met vier bouwlagen komen, met samen 27 woongelegenheden, 2 commerciƫle ruimtes en een ondergrondse parking voor 35 autoparkeerplaatsen.

Er waren tijdens het openbaar onderzoek geen bezwaren maar tijdens de adviesronde werd vastgesteld dat er werken aangevraagd worden op percelen die eigendom zijn van de NMBS. De NMBS kan zich ook niet vinden in het bijkomende verkeer van bewoners die over het busstation zullen rijden. Dat is immers de kortste weg van de Nieuwstraat naar de ondergrondse parking. De ontsluiting moet dus via de Stationsparking en het Felix Beernaertsplein te gebeuren.

Daarnaast bindt de beeldkwaliteitskamer, net als de Gecoro, het gevelontwerp ter hoogte van de Nieuwstraat niet kwalitatief genoeg. De gemeente vraagt het ontwerp te verfijnen en een architecturale meerwaarde te geven. Drie te slopen panden staan in de lijst van bouwkundig erfgoed en de gemeente wil dat daar dan ook iets beeldbepalend in de plaats komt.

Na de aanpassingen kan het plan opnieuw voorgelegd worden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Overpass Graffiti
19:53

ATOMIC KITTEN

Ladies Night
19:51

OLIVER HELDENS & NILE RODGERS

I Was Made For Lovin You
19:48

FRIMOUT

Je hebt het me beloofd
19:45

DOROTHEE VEGAS & LIKE MAARTE & BELLE PEREZ

Enamorada
Bekijk meer platen