Nog geen vergunning voor bouwproject Nieuwstraat Wetteren

Johan Van Bever
31 maart 2021 - 10:59
Nog geen vergunning voor bouwproject Nieuwstraat Wetteren

Het schepencollege heeft een omgevingsvergunning geweigerd voor een bouwproject in de Nieuwstraat in Wetteren. Er moet nu een nieuwe aanvraag gebeuren. De pittazaak, op de hoek met het Stationsplein, zit niet in het project en blijft gewoon verder bestaan.

In de Nieuwstraat worden 5 woningen afgebroken. In de plaats zouden dan twee meergezinswoningen met vier bouwlagen komen, met samen 27 woongelegenheden, 2 commerciële ruimtes en een ondergrondse parking voor 35 autoparkeerplaatsen.

Er waren tijdens het openbaar onderzoek geen bezwaren maar tijdens de adviesronde werd vastgesteld dat er werken aangevraagd worden op percelen die eigendom zijn van de NMBS. De NMBS kan zich ook niet vinden in het bijkomende verkeer van bewoners die over het busstation zullen rijden. Dat is immers de kortste weg van de Nieuwstraat naar de ondergrondse parking. De ontsluiting moet dus via de Stationsparking en het Felix Beernaertsplein te gebeuren.

Daarnaast bindt de beeldkwaliteitskamer, net als de Gecoro, het gevelontwerp ter hoogte van de Nieuwstraat niet kwalitatief genoeg. De gemeente vraagt het ontwerp te verfijnen en een architecturale meerwaarde te geven. Drie te slopen panden staan in de lijst van bouwkundig erfgoed en de gemeente wil dat daar dan ook iets beeldbepalend in de plaats komt.

Na de aanpassingen kan het plan opnieuw voorgelegd worden.

Laatst gespeeld op Accent

02:02
cover of GRAMOPHONEDZIE with Why Don

GRAMOPHONEDZIE

Why Don't You
02:00
cover of TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY with Waterslides

TIËSTO, RUDIMENTAL & ABSOLUTELY

Waterslides
01:54
cover of WESTBAM with The Mayday Anthem

WESTBAM

The Mayday Anthem
01:50
cover of JORDAN SUCKLEY with Will I

JORDAN SUCKLEY

Will I
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.