Noodopvang voor kinderen uit Olio in Balegem

Johan Van Bever
1 maart 2023 - 12:00
Noodopvang voor kinderen uit Olio in Balegem

Na de recente sluiting van kinderopvanglocatie Olio in Balegem stonden het OCMW en de gemeente Oosterzele samen met ouders voor een grote uitdaging. Niet alleen de emotionele impact was bijzonder groot, het liet de betrokken ouders ook achter zonder opvang. Het lokaal bestuur is er samen met partners in geslaagd om op zeer korte termijn noodopvang in te richten waar de ouders voor minstens een jaar op kunnen rekenen.

Ouders die een kind lieten opvangen in kinderopvanglocatie Olio stonden begin februari voor een gesloten deur. Na een paar dagen bleek dat een gerechtelijk onderzoek liep naar wanpraktijken die zich in de opvang voordeden. Daar verschenen ook heftige beelden van in de media. Daarop besliste het Agentschap Opgroeien om de vergunning van die kinderopvanglocatie op te heffen. Het vast bureau van OCMW Oosterzele sloot die kinderopvanglocatie meteen definitief.

OCMW Oosterzele bracht diverse instanties en mensen aan tafel en vond een geschikte partner voor de noodopvang in Oosterzele waar ouders van Olio hun kindje voor minstens een jaar naartoe kunnen brengen, als ze dat willen. Ze krijgen nu opvang in een ruim huis, met open ruimtes en een tuin. De ervaren, gemotiveerde en gekwalificeerde kinderbegeleiders zijn zich zeer bewust van de gevoelige situatie en vangen de kindjes met de grootste zorg op. De private partner die is gevonden om de noodopvang te organiseren heeft al een kinderopvang in Hillegem, ’t Kangoeroeke. Die uitbater zal daarnaast ook de noodopvang in Oosterzele uitbaten en als organisator van de kinderopvang optreden.

Laatst gespeeld op Accent

00:20
cover of LADY GAGA with Bloody Mary (dj Dark Remix)

LADY GAGA

Bloody Mary (dj Dark Remix)
00:17
cover of GIORGIO MORODER with The Chase (Jam & Spoon Radio Mix)

GIORGIO MORODER

The Chase (Jam & Spoon Radio Mix)
00:11
cover of KASPAR with Always Believed

KASPAR

Always Believed
00:06
cover of BASTO with Hold You

BASTO

Hold You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.