Noordelijke helft Meulestedebrug gaat dinsdag open

Johan Van Bever
5 januari 2024 - 17:30
Noordelijke helft Meulestedebrug gaat dinsdag open

Het verkeer zal vanaf dinsdagmorgen 9 januari 2024 over de noordelijke helft van de nieuwe Meulestedebrug verlopen. De aanpassing van de verkeerssituatie is ingepland tijdens de nacht van 8 op 9 januari 2024 zonder onderbreking van de verkeersstroom. De oude brug wordt vanaf 13 januari 2024 afgebroken. Hiervoor zal tijdens twee opeenvolgende weekends het verkeer worden omgeleid.

De noordelijke helft van de nieuwe Meulestedebrug werd eind september ingevaren en gemonteerd. De voorbije maanden werd hard gewerkt aan de elektromechanica, het afregelen van de brug en het opleiden van de bedienaars.

De oude Meulestedebrug wordt vanaf 9 januari 2024 niet meer gebruikt. De twee delen zullen worden opgehaald. Vanaf zaterdag 13 januari 2024 worden ze afgebroken. Dat gebeurt tijdens de weekends van 13 en 14 januari en 20 en 21 januari 2024. Het wegverkeer zal telkens tussen ’s zaterdags 5 uur en ’s zondags 22 uur moeten omrijden. De kruispunten Zeeschipstraat/Aakstraat/Pantserschipstraat en New-Orleansstraat/Meeuwstraat blijven tijdens deze weekends toegankelijk voor het verkeer. Tijdens dezelfde periode wordt ook het bedieningsgebouw van de oude brug afgebroken.

De bouw van de zuidelijke helft van de nieuwe Meulestedebrug start in het voorjaar in het atelier en op de plaats waar de oude Meulestedebrug zich nu nog bevindt. De volledige vernieuwing zou volgens de huidige planning in de zomer van 2025 afgerond zijn.

Laatst gespeeld op Accent

05:35
cover of IMAGINE DRAGONS with Follow You

IMAGINE DRAGONS

Follow You
05:32
cover of GRIFF with Miss Me Too

GRIFF

Miss Me Too
05:29
cover of CAMILA CABELLO, DABABY with My Oh My

CAMILA CABELLO, DABABY

My Oh My
05:26
cover of SIGMA with Going Out To The Ravers

SIGMA

Going Out To The Ravers
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.