Ochtenduitzending 19 augustus

Gepost door Johan Van Bever op 19 augustus 2021 - 9:32

Marieke Blomme uit Mariakerke is geslaagd in haar recordpoging om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen. Ze deed dat in 18 uur en 45 minuten. Dat is bijna 5 uur sneller dan het vorige record. Dat stond op naam van Matthieu Bonne uit Bredene. Hij zwom vorigĀ  jaar als eerste van De Panne naar Knokke-Heist. De recordpoging van Marieke was eerst gepland voor maandag maar door te hevige wind werd het enkele dagen uitgesteld.

De nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang onder de Drongensesteenweg in Gent is woensdag plechtig geopend. De onderdoorgang biedt een veilige en vlotte route onder de steenweg en verbetert de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer. Het is een belangrijke schakel op de fietsroute die Oostakker verbindt met het station Gent Sint-Pieters via Muide, Wondelgem, Mariakerke en Brugse Poort.

De Lage Emissiezone in Gent wordt niet verder uitgebreid. Sinds begin 2020 worden de meest vervuilende wagens uit het stadscentrum geweerd. De bestaande lage emissiezone heeft de vergroening van het wagenpark in de stad flink versneld maar bij een uitbreiding zou het effect een flink stuk kleiner zijn. De stad wil nu meer investeren in extra slooppremies en meer elektrische deelwagens en -fietsen buiten de lage emissiezone. In de wijken Dampoort, Oud Gentbrugge, Ledeberg, Bloemekenswijk en Muide-Meulestede wordt de tweede bewonerskaart afgeschaft.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AIRWOLF PARADISE

Don't Hurt Me Baby
15:01

REGIONIEUWS
14:57

JONAS BLUE, THERESA REX

What I Like About You
14:55

DUA LIPA

We're Good
14:51

CAMILLE

In De Regen
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.