Ochtenduitzending 19 augustus

19 augustus 2021 - 9:32 | auteur: Johan Van Bever

Marieke Blomme uit Mariakerke is geslaagd in haar recordpoging om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen. Ze deed dat in 18 uur en 45 minuten. Dat is bijna 5 uur sneller dan het vorige record. Dat stond op naam van Matthieu Bonne uit Bredene. Hij zwom vorig  jaar als eerste van De Panne naar Knokke-Heist. De recordpoging van Marieke was eerst gepland voor maandag maar door te hevige wind werd het enkele dagen uitgesteld.

De nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang onder de Drongensesteenweg in Gent is woensdag plechtig geopend. De onderdoorgang biedt een veilige en vlotte route onder de steenweg en verbetert de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer. Het is een belangrijke schakel op de fietsroute die Oostakker verbindt met het station Gent Sint-Pieters via Muide, Wondelgem, Mariakerke en Brugse Poort.

De Lage Emissiezone in Gent wordt niet verder uitgebreid. Sinds begin 2020 worden de meest vervuilende wagens uit het stadscentrum geweerd. De bestaande lage emissiezone heeft de vergroening van het wagenpark in de stad flink versneld maar bij een uitbreiding zou het effect een flink stuk kleiner zijn. De stad wil nu meer investeren in extra slooppremies en meer elektrische deelwagens en -fietsen buiten de lage emissiezone. In de wijken Dampoort, Oud Gentbrugge, Ledeberg, Bloemekenswijk en Muide-Meulestede wordt de tweede bewonerskaart afgeschaft.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

mark ronson ft bruno mars

uptown funk
10:54

Shawn Mendes

When you're gone
10:49

David Bowie

Modern love
10:45

BEYONCÉ

Single Ladies (Put A Ring On It)
10:42

Vanessa Paradis

Be my baby
Bekijk meer platen