Ochtenduitzending 19 augustus

Johan Van Bever
19 augustus 2021 - 9:32
Ochtenduitzending 19 augustus

Marieke Blomme uit Mariakerke is geslaagd in haar recordpoging om als eerste vrouw ooit de Belgische kustlijn af te zwemmen. Ze deed dat in 18 uur en 45 minuten. Dat is bijna 5 uur sneller dan het vorige record. Dat stond op naam van Matthieu Bonne uit Bredene. Hij zwom vorigĀ  jaar als eerste van De Panne naar Knokke-Heist. De recordpoging van Marieke was eerst gepland voor maandag maar door te hevige wind werd het enkele dagen uitgesteld.

De nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang onder de Drongensesteenweg in Gent is woensdag plechtig geopend. De onderdoorgang biedt een veilige en vlotte route onder de steenweg en verbetert de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer. Het is een belangrijke schakel op de fietsroute die Oostakker verbindt met het station Gent Sint-Pieters via Muide, Wondelgem, Mariakerke en Brugse Poort.

De Lage Emissiezone in Gent wordt niet verder uitgebreid. Sinds begin 2020 worden de meest vervuilende wagens uit het stadscentrum geweerd. De bestaande lage emissiezone heeft de vergroening van het wagenpark in de stad flink versneld maar bij een uitbreiding zou het effect een flink stuk kleiner zijn. De stad wil nu meer investeren in extra slooppremies en meer elektrische deelwagens en -fietsen buiten de lage emissiezone. In de wijken Dampoort, Oud Gentbrugge, Ledeberg, Bloemekenswijk en Muide-Meulestede wordt de tweede bewonerskaart afgeschaft.

Laatst gespeeld op Accent

21:01
cover of Mixed by Royal-T with AirPlay Guest Mix

Mixed by Royal-T

AirPlay Guest Mix
19:57
cover of MR REWIND with Right Back (Radio Master)

MR REWIND

Right Back (Radio Master)
19:54
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
19:50
cover of JACK WHITE, ALICIA KEYS with Another Way To Die

JACK WHITE, ALICIA KEYS

Another Way To Die
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.