Ochtenduitzending 20 augustus

Johan Van Bever
20 augustus 2021 - 9:52
Ochtenduitzending 20 augustus

Het openluchtbad van De Warande in Wetteren blijft gedurende de ganse maand september open. Tijdens onderhoudswerken aan het binnenzwembad kwam grote schade aan het licht die dringende herstelwerken vereist. Het binnenbad blijft hierdoor langer gesloten, vermoedelijk tot november. De gemeente wil iedereen de kans bieden om toch te komen zwemmen. Daarom blijft het buitenzwembad open tijdens de hele maand september. Publiek zwemmen kan elke dag van september van 10 tot 18 uur. Bij warm weer zal het bad eventueel wat langer open zijn. Iedereen kan komen zwemmen aan de tarieven van het overdekt zwembad. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden.

De knip op de Markt van vorig jaar heeft vooral veel verkeer door de Scheldedreef gestuurd. De handelsstraten in het centrum kregen heel wat minder verkeer. Dat staat in het rapport over de verkeerstellingen die tijdens de ‘knip’ gebeurden. Pas nu zijn die resultaten bekend. Tijdens de zomermaanden vorig jaar werd de markt van Wetteren gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Er werd een knip uitgevoerd om de zogenaamde ‘coronaterrassen’ mogelijk te maken. De knip zorgde ervoor dat de verkeersdrukte in de Kerkstraat, Florimond Leirensstraat en Van Cromphoutstraat sterk verminderde. In de Jan Broeckaertlaan en vooral in de Scheldedreef reed er aanzienlijk meer verkeer als gevolg van de knip. Deze zomer werd de terrasuitbreiding opnieuw ingevoerd, maar zonder de knip.

De Boekentoren is terug open voor het publiek. Negen jaar lang werd het gebouw, de Centrale Bibliotheek zoals de toren officieel heet, gerenoveerd. De Boekentoren telt meer dan 3 miljoen boeken en tijdschriften, uitgestald over 30 kilometer boekenplanken. Vanaf volgend academiejaar kunnen die werken opnieuw opgevraagd worden door universiteitsstudenten. Op 12 september, Open Monumentendag, kan iedereen het resultaat van de renovaties gaan bekijken. Men moet wel reserveren, dat kan vanaf 30 augustus.

Laatst gespeeld op Accent

02:13
cover of MK with Take My Chance

MK

Take My Chance
02:10
cover of MAJOR LAZER, JUSTIN BIEBER & MØ with Cold Water

MAJOR LAZER, JUSTIN BIEBER & MØ

Cold Water
02:07
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
02:04
cover of TIËSTO, JONAS BLUE, RITA ORA with Ritual

TIËSTO, JONAS BLUE, RITA ORA

Ritual
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.