Ochtenduitzending 20 augustus

20 augustus 2021 - 9:52 | auteur: Johan Van Bever

Het openluchtbad van De Warande in Wetteren blijft gedurende de ganse maand september open. Tijdens onderhoudswerken aan het binnenzwembad kwam grote schade aan het licht die dringende herstelwerken vereist. Het binnenbad blijft hierdoor langer gesloten, vermoedelijk tot november. De gemeente wil iedereen de kans bieden om toch te komen zwemmen. Daarom blijft het buitenzwembad open tijdens de hele maand september. Publiek zwemmen kan elke dag van september van 10 tot 18 uur. Bij warm weer zal het bad eventueel wat langer open zijn. Iedereen kan komen zwemmen aan de tarieven van het overdekt zwembad. Er dient wel vooraf gereserveerd te worden.

De knip op de Markt van vorig jaar heeft vooral veel verkeer door de Scheldedreef gestuurd. De handelsstraten in het centrum kregen heel wat minder verkeer. Dat staat in het rapport over de verkeerstellingen die tijdens de ‘knip’ gebeurden. Pas nu zijn die resultaten bekend. Tijdens de zomermaanden vorig jaar werd de markt van Wetteren gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Er werd een knip uitgevoerd om de zogenaamde ‘coronaterrassen’ mogelijk te maken. De knip zorgde ervoor dat de verkeersdrukte in de Kerkstraat, Florimond Leirensstraat en Van Cromphoutstraat sterk verminderde. In de Jan Broeckaertlaan en vooral in de Scheldedreef reed er aanzienlijk meer verkeer als gevolg van de knip. Deze zomer werd de terrasuitbreiding opnieuw ingevoerd, maar zonder de knip.

De Boekentoren is terug open voor het publiek. Negen jaar lang werd het gebouw, de Centrale Bibliotheek zoals de toren officieel heet, gerenoveerd. De Boekentoren telt meer dan 3 miljoen boeken en tijdschriften, uitgestald over 30 kilometer boekenplanken. Vanaf volgend academiejaar kunnen die werken opnieuw opgevraagd worden door universiteitsstudenten. Op 12 september, Open Monumentendag, kan iedereen het resultaat van de renovaties gaan bekijken. Men moet wel reserveren, dat kan vanaf 30 augustus.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Natalia

I've only just begun to fight
11:51

Clouseau

Vage herinnering
11:49

Linda Ronstadt

It's so easy
11:46

POMMELIEN THIJS

Ongewoon
11:42

tiziano ferro

perdono
Bekijk meer platen