Luister Live

Ochtenduitzending 26 augustus

26 augustus 2021 - 9:22

Griet Hoet uit Gent en haar stuurvrouw Anneleen Monsieur hebben ons land een eerste medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Tokio. De baanwielrenster haalde een bronzen medaille in de 1.000 meter tijdrit. Ze legde die af in bijna 53 km per uur en moest enkel Marissa Klaassen uit Nederland en de Britse Aileen McGlynn Obe laten voorgaan. Nu willen Griet en Anneleen nog beter doen op de 3.000 meter achtervolging, komende zaterdag.

Voor paralympiër Ewout Vromant uit Woubrechtegem zijn de Spelen een drama geworden. Donderdagochtend zette hij de snelste tijd neer in de reeksen maar even later kwam het bericht dat hij gediskwalificeerd werd. De positie van zijn zadel zou niet reglementair geweest zijn. Vromant en de Belgische delegatie vochten de beslissing aan maar de klacht werd verworpen en Ewout mocht niet deelnemen aan de finale.

Het centrum van Geraardsbergen wordt een grote fietszone. Vanaf 1 september zijn 11 straten in het centrum een fietsstraat. Dat betekent dat autobestuurders fietsers daar niet mogen inhalen. Het gaat om de winkelstraten in het centrum. Op termijn wil de stad ook de veiligheid van de voetgangers verbeteren door het aanpakken van de trottoirs.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Crispie

Ladidada
19:25

Culture Club

Karma Chameleon
19:20

REM

Man on the Moon
19:16

Joshua Kadison

Jessie
19:12

mark ronson ft mystikal

feel right