Ochtenduitzending 26 augustus

Johan Van Bever
26 augustus 2021 - 9:22
Ochtenduitzending 26 augustus

Griet Hoet uit Gent en haar stuurvrouw Anneleen Monsieur hebben ons land een eerste medaille bezorgd op de Paralympische Spelen in Tokio. De baanwielrenster haalde een bronzen medaille in de 1.000 meter tijdrit. Ze legde die af in bijna 53 km per uur en moest enkel Marissa Klaassen uit Nederland en de Britse Aileen McGlynn Obe laten voorgaan. Nu willen Griet en Anneleen nog beter doen op de 3.000 meter achtervolging, komende zaterdag.

Voor paralympiër Ewout Vromant uit Woubrechtegem zijn de Spelen een drama geworden. Donderdagochtend zette hij de snelste tijd neer in de reeksen maar even later kwam het bericht dat hij gediskwalificeerd werd. De positie van zijn zadel zou niet reglementair geweest zijn. Vromant en de Belgische delegatie vochten de beslissing aan maar de klacht werd verworpen en Ewout mocht niet deelnemen aan de finale.

Het centrum van Geraardsbergen wordt een grote fietszone. Vanaf 1 september zijn 11 straten in het centrum een fietsstraat. Dat betekent dat autobestuurders fietsers daar niet mogen inhalen. Het gaat om de winkelstraten in het centrum. Op termijn wil de stad ook de veiligheid van de voetgangers verbeteren door het aanpakken van de trottoirs.

Laatst gespeeld op Accent

22:02
cover of SILVIO ECOMO with No-Dip

SILVIO ECOMO

No-Dip
22:01
cover of SECTOR 7 with Blade Runner End Tittle

SECTOR 7

Blade Runner End Tittle
21:01
cover of MIXSESSIONS with DJ JURGEN with WEEKEND STARTER

MIXSESSIONS with DJ JURGEN

WEEKEND STARTER
20:58
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.