Ochtenduitzending dinsdag 12 oktober 2021

Johan Van Bever
12 oktober 2021 - 6:18
Ochtenduitzending dinsdag 12 oktober 2021

Het Huis van het Kind start nu ook in Wetteren, Laarne en Wichelen met een luierbank. Daar kunnen ouders overschotten aan luiers deponeren waarna die naar kwetsbare gezinnen gaan. Een gemiddeld kind heeft ongeveer 5.000 luiers nodig. Dat is snel een kost van om en bij de 1.000 euro en voor kwetsbare gezinnen is dat een groot bedrag. Wie thuis nog luiers heeft liggen, kan ze naar een inzamelpunt brengen. Er zijn tien inzamelpunten, verspreid over de drie gemeenten. Die situeren zich in scholen, kinderdagverblijven, de bibliotheken en in de sociale huizen. Na doorverwijzing kunnen kwetsbare gezinnen dan een pakket aankopen voor 1 euro via de sociale kruidenier Slaatje Praatje en ‘t Ensemble. Deze symbolische euro wordt gebruikt om ontbrekende maten zelf aan te vullen.

De Stad Gent verdeelt kleurpotlodensets in de Gentse scholen waarmee kinderen elke tint huidskleur op papier kunnen zetten. Het Sint-Janscollege Oude Bareel in Sint-Amandsberg gebruikt in zijn klassen al langer kleurpotloden waarmee je elke tint huidskleur op papier kan zetten. De Stad Gent ondersteunt dat idee en heeft daarom 2.000 dergelijke kleurpotlodensets gekocht. Die sets worden voortaan verdeeld tijdens elke vormingsdag van het Onderwijscentrum Gent zodat elke school erover beschikt.

Schuim- en isolatieproducent Recticel uit Wetteren is van plan om zijn grootste divisie, industriële schuimen, voor 656 miljoen euro te verkopen aan het Amerikaanse Carpenter.
De plannen vormen een alternatief voor het ongevraagde overnamebod dat de Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner op Recticel lanceerde. Het Oostenrijkse bedrijf was vooral geïnteresseerd in het industrieel schuim. Als reactie daarop besloot Recticel om die afdeling te verkopen zodat het overnamebod op gans Recticel niet interessant meer is voor het Oostenrijkse bedrijf. Recticel wil zich nu concentreren op zijn segment isolatie, dat naar eigen zeggen uitstekende vooruitzichten biedt inzake groei en winstgevendheid.

Op vrijdag 8 oktober is het nieuwe prentenboek ‘Nero en de magische vuurbal – Kinderen leren omgaan met boosheid’ van Ann Braeckman verschenen. Ann Braeckman, mama van drie kinderen, woont met haar gezin en drie poezen in Ertvelde. Ze geeft al jaren les in het plaatselijk schooltje VBS Ertvelde. Na jaren voor de klas te staan, is Ann toe aan een nieuwe uitdaging. Haar liefde voor het schrijven en kinderen te stimuleren om te lezen, bracht haar op het idee om zelf een boek te schrijven. Nero is een witte kater die geboren wordt in het huisje van Louise. Als hij groot en sterk genoeg is om de wijde wereld in te trekken, komt hij bij juffrouw Roos terecht. Nero en de magische vuurbal is een spannend en boeiend verhaal dat de lezer onderdompelt in een fantasiewereld en kinderen leert omgaan met boosheid en woede.

Laatst gespeeld op Accent

18:23
cover of 2 FABIOLA with Lift U Up

2 FABIOLA

Lift U Up
18:17
cover of CE CE PENISTON with We Got A Love Thang

CE CE PENISTON

We Got A Love Thang
18:14
cover of DAFT PUNK with Revolution 909

DAFT PUNK

Revolution 909
18:11
cover of KELLY FAMILY with I Can

KELLY FAMILY

I Can't Help Myself
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.