Ochtenduitzending dinsdag 19 oktober 2021

Johan Van Bever
19 oktober 2021 - 6:34
Ochtenduitzending dinsdag 19 oktober 2021

Vanaf vrijdag 22 oktober is de nieuwe tentoonstelling ‘Wonderlijke Voyage’ te zien in de Gentse Sint-Pietersabdij. Maritieme topstukken komen in een spannende audiogids tot leven en vertellen het waargebeurde verhaal van de Gentse priester Michael de Febure die in 1721 de reis van zijn leven maakt aan boord van een Oost-Indiëvaarder. De Febure ziet een wereld voor hem opengaan en schrijft zijn ervaringen minutieus neer in een reisdagboek. Op basis van dat dagboek, dat al die tijd bewaard werd in de Gentse Universiteitsbibliotheek, is er nu de belevingstoonstelling. De tentoonstelling loopt tot 6 maart 2022.


In de Bourgoyen-Ossemeersen in Gent wordt deze week een 30-tal oude of afgestorven populieren gekapt om de veiligheid van natuurliefhebbers te garanderen. Het gaat om oude bomen in verval die een hoog veiligheidsrisico inhouden boven het smalle, druk bewandelde pad. Ook langs de Bunderweg moeten om veiligheidsredenen een vijftal populieren gekapt worden. De overige populieren krijgen een veiligheidssnoei waarbij potentieel gevaarlijke takken van de oude bomen verwijderd worden. Door deze ingreep wordt ineens ook het open landschapskarakter tussen de Bourgoyen en de Ossemeersen hersteld. Dat trekt meer water- en weidevogels aan. Het Leiepad en de Bunderweg zijn een week afgesloten voor het publiek.

De dienst Cultuur in Wetteren heropende het evenementenloket. Alle organisatoren kunnen er terecht voor inlichtingen en praktische beslommeringen. Het loket bevindt zich links naast de bibliotheek op de Markt van Wetteren. Er blijkt immers een noodzaak dat organisatoren ondersteund worden en dat de gemeente een regisseursrol opneemt. Wie bij de organisatie van een evenement liever met mensen praat dan met machines tijdens het invullen van een online document, kan nu dus opnieuw terecht in een fysiek loket. Men treft er Sander en Sandra aan. Bij hen kan iedereen advies vragen. Ook voor logistieke ondersteuning en voor vragen rond subsidies staan beiden ter beschikking. Alle nodige elementen die van belang zijn bij een aanvraag zitten nu gecentraliseerd.

Laatst gespeeld op Accent

13:01
cover of REAL MCCOY with Love & Devotion

REAL MCCOY

Love & Devotion
12:58
cover of LILY ALLEN with Not Fair

LILY ALLEN

Not Fair
12:55
cover of Goddard. & Cat Burns with Wasted Youth

Goddard. & Cat Burns

Wasted Youth
12:51
cover of BUSTA RHYMES, MARIAH CAREY, THE FLIPMODE SQUAD with I Know What You Want

BUSTA RHYMES, MARIAH CAREY, THE FLIPMODE SQUAD

I Know What You Want
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.