Ochtenduitzending donderdag 2 september

Johan Van Bever
2 september 2021 - 9:44
Ochtenduitzending donderdag 2 september

In Wetteren hielden bewoners van de omgeving Boskant, Noordlaan en Westrem een proestmars naar het gemeentehuis van Wetteren. Ze protesteren tegen de aanhoudende wateroverlast in hun straten. In de afgelopen twee maanden werden ze vijf keer geconfronteerd met overstromingen. Ze trokken in twee stoeten naar het gemeentehuis waar het gemeentebestuur hen opwachtte. Die beloofde om de grachten en rioleringen te ruimen, een erosiedeskundige aan te stellen en een deskundige te zoeken die advies geeft over het beveiligen van woningen tegen wateroverlast met eenvoudige middelen.

Voor het eerst staat de UGent in de wereldwijde top 100 van beste universiteiten. Dat is een lijst die jaarlijks wordt gemaakt door Times Higher Education. UGent staat op 96. KU Leuven blijft de Belgische nummer op plaats 42. Universiteit Antwerpen staat op 143 en dat is het beste resultaat ooit. De nummer 1 is en blijft Oxford University.

Een Spaanse student die woensdag vermist was in Kortrijk is goed en wel teruggevonden op zijn kot in Gent. Toen zijn schoenen, sleutels en portefeuille werden aangetroffen aan de oevers van de Leie vreesde men het ergste. Er werd een grote zoekactie op het getouw gezet. Onderzoek naar de gevonden sleutels leidde naar een kot in Gent. Daar zat hij.

Sinds woensdag rijdt er een shuttlebus van station Gent Sint-Pieters naar het bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde. Het is een pilootproject dat 6 maanden duurt. De shuttle rijdt gratis, heeft 8 plaatsen en rijdt ‘s morgens voor het werk en ‘s avonds na het werk om het half uur tussen beide locaties.

De Brandweerzone Centrum is op zoek naar vrijwillige brandweerlieden. Die worden ingezet in de posten van Assenede, Deinze, Gavere, Lochristi, Melle, Merelbeke, Nevele, Waarschoot, Zelzate en Zomergem. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met 17 oktober via www.bwzc.be/vacatures

Laatst gespeeld op Accent

07:19
cover of JUSTIN BIEBER with Sorry

JUSTIN BIEBER

Sorry
07:16
cover of YOUNOTUS X SAM FELDT X MARTIN JENSEN FEAT. SAM GRAY with 24k Heart Of Gold

YOUNOTUS X SAM FELDT X MARTIN JENSEN FEAT. SAM GRAY

24k Heart Of Gold
07:12
cover of BEYONCÉ with If I Were A Boy

BEYONCÉ

If I Were A Boy
07:10
cover of TR3NACRIA with Makeba

TR3NACRIA

Makeba
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.