Ochtenduitzending donderdag 23 september 2021

Johan Van Bever
23 september 2021 - 9:25
Ochtenduitzending donderdag 23 september 2021

In de politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen stijgt de drugsproblematiek. Er werden dit jaar al 13 drugsdealers voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Er zijn bijna evenveel drugcontroles als alcoholcontroles. “Wij gedogen niets,” verzekert korpschef Gerritjan Maes na enkele vragen van politieraadsleden Marianne Matthijs (N-VA) en Tony Van Heuverswyn (Open VLD). In de zone kan niemand ongebreideld met een joint op straat lopen en er wordt ingegrepen als er ergens bij een huisbezoek een wietplant wordt opgemerkt. Alle drugs wordt meteen in beslag genomen en er wordt een proces verbaal opgemaakt. Elke melding die bij de politie binnenloopt over drugsgerelateerde feiten wordt onderzocht.

Dienst Kinderopvang Destelbergen bestaat 30 jaar. Op zondag 26 september 2021 is het groot feest in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum (JGC) van Destelbergen. Het gemeentebestuur van Destelbergen beschikt al 30 jaar over een erkende dienst Kinderopvang. De dienst Kinderopvang staat in voor de opvang van baby’s en peuters. Binnen deze dienst werken wij met onthaalouders die de kinderen opvangen in een familiale, huiselijke sfeer. Zondag voormiddag is er een ontbijt voor de (ex-)onthaalouders, partners en kinderen. Tijdens dit ontbijt worden de vroegere en huidige onthaalouders in de bloemetjes gezet voor al hun harde werk.  In de namiddag organiseert dienst Kinderopvang kinderanimatie, pannenkoekenfestijn, XXL Games en een poëtisch kapsalon.

De Koninklijke en Menslievende Vereniging van Dragers van Eretekens en Medailles van België heeft 10.000 euro geschonken aan de Waalse vzw Les Lapinous du Coeur. Les Lapinous du Cœur krijgt zo aanzienlijk meer budget om de slachtoffers van de watersnood verder te helpen. Die schenking maar een kleine inspanning in vergelijking met het werk dat de vrijwilligers daar verzetten, zegt t Yves Asselman, nationale ondervoorzitter en korpschef van de politiezone Rhode & Schelde. De vzw heeft zijn thuisbasis in een loods in Jemeppe-Sur-Meuse, nabij de stad Luik. Het is een van de belangrijkste verdeelcentra van onder meer voedsel en kledij in de regio. Slachtoffers van de watersnood kunnen er ook terecht voor huisraad als matrassen en wasmachines maar ook ontvochtigers. 

De band ’t Schoon Vertier trakteert de Gentse stad op een feestelijke passage via de binnenwateren op zondag 26 september. ’t Schoon Vertier bestaat uit.tien danseressen en een achtkoppige band.en brengen een dosis positieve energie. De bootjes van Gent varen deze band en haar dansers naar vier locaties op een gespreide afstand in de binnenstad: de Beestenmarkt, de Krook, de Kouter en de Korenlei waar eveneens telkens een korte set gespeeld wordt. De passage en de timing ervan vind je via facebook, instagram en website https://www.schoonvertier.be/vertierrrrrring.

In het komende voorjaar wordt begonnen aan de aanleg van de langverwachte fietspaden en nieuwe riolering, langsheen de N462 tussen de N9 in Massemen en Bavegem. Het ganse project zal 6,3 miljoen euro kosten, verdeeld over het Vlaams gewest, Aquafin en de gemeente. Het traject is bijna 3 km lang en krijgt, naast nieuwe riolering, langs beide zijden een verhoogd fietspad. In het centrum van Westrem is dat niet mogelijk omdat er te weinig ruimte beschikbaar is om de weg breder te maken. In het dorp van Westrem komen fietssuggestiestroken met rugdekking. In november gaat de nutsmaatschappijen aan de slag, te beginnen aan de kant van Bavegem. Rond de jaarwisseling is de aanbestedingsprocedure achter de rug en kan er een aannemer aangesteld worden.

Woensdagvoormiddag omstreeks 11 uur vond een zwaar verkeersongeval plaats in Zaffelare-Dorp. Een oude man met een rollator werd in de doodlopende straat aangereden door een manoeuvrerende vuilniswagen. De vuilniswagen reed achterwaarts de straat in om daar afval op te halen. Het slachtoffer is een 91-jarige man uit Zaffelare en raakte zwaar gewond. Hij verkeert in levensgevaar. de bestuurder van de vrachtwagens was een 53-jarige man uit Wachtebeke. Zijn rijbewijs werd in opdracht van het parket onmiddellijk ingetrokken voor de periode van 15 dagen. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Laatst gespeeld op Accent

00:59
cover of TIGA & KÖLSCH with Hand In Hand (Rebūke Remix)

TIGA & KÖLSCH

Hand In Hand (Rebūke Remix)
00:56
cover of MOBY with Go

MOBY

Go
00:52
cover of WILL EASTON with Bound

WILL EASTON

Bound
00:48
cover of HAND

HAND'S BURN

Good Shot
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.