Ochtenduitzending donderdag 30 september

Johan Van Bever
30 september 2021 - 6:33
Ochtenduitzending donderdag 30 september

De Gentse Gemeenteraad keurt het “RUP Groen” goed waardoor ca. 373 hectare, goed voor zo’n 560 voetbalvelden- een groene bestemming krijgen. Werkgroep Sint-Pieters-Buiten juicht die bescherming van bos- en natuurgebieden in de drukke stationsbuurt toe. Het RUP beschermt o.a. het Reigerspark (Reigerstraat), het Guido Moonspark en het moerasje (Overwale) en ’t Reintjespark (bosgebied achter de Sint-Denijslaan), unieke natuur- en groengebieden op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters. Tijdens het openbaar onderzoek over het RUP Groen heeft de Stad Gent in totaal 775 “steunschriften” ontvangen waarvan meer dan 310  steunschriften voor het “Reintjespark” achter de Sint-Denijslaan alleen al.
De waakzaamheid voor transmigranten op de parking van de E40 in Wetteren wordt verhoogd. Alle eerder afgesproken maatregelen moeten nageleefd worden. dat zegt burgemeester Alain Pardaen na een vraag van gemeenteraadslid Wouter Bracke. De korpschef van de lokale politie zal de nieuwe verantwoordelijke officier van de verkeerspost Wetteren contacteren om de afgesproken veiligheidsprocedures te doen naleven en de concessiehouder van de parking op zijn verantwoordelijkheid te wijzen. Zo moeten de mogelijke bressen in de afsluiting dicht gemaakt worden, moet de tourniquet goed functioneren en moeten de hekkens en de slagbomen gesloten worden.

In de strijd tegen verloedering kocht stadsontwikkelingsbedrijf sogent in 2018 zeven verbeurdverklaarde, leegstaande woningen. Een erfpachter zal ze nu renoveren en verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor Gent, een pilootproject. Het is de eerste keer dat sogent de formule toepast. De zeven in slechte staat verkerende woningen zijn gelegen in de Brugse Poort, Muide, Gentbrugge en de binnenstad en worden gedurende 39 jaar in erfpacht gegeven. De erfpachter zal de woningen grondig renoveren tot duurzame, kwaliteitsvolle woningen om ze daarna te verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor Gent. De erfpachter is verantwoordelijk voor het beheer van de woningen, sogent blijft eigenaar.

Woensdag opende De Serre in Nieuw Gent de deuren. In die groeiplek voor de buurt bundelen verschillende sociale organisaties en de Stad Gent de krachten om op een laagdrempelige manier te werken aan ontmoeting, zelfontplooiing en een traject naar werk of opleiding. De Serre bevindt zich op het Rerum Novarumplein in het gebouw van de voormalige parochiale kring. De tijdelijke invulling blijft al minstens 3 jaar bestaan. Campus Atelier beheert het gebouw en gaf het samen met andere organisaties en vrijwilligers uit de buurt een opmerkelijke facelift. Allerlei activiteiten die buurtbewoners vooruit helpen, krijgen in De Serre een plaats. Zo wordt de opstart van een klusdienst aan huis onderzocht,

Laatst gespeeld op Accent

06:07
cover of A1 with Caught In The Middle

A1

Caught In The Middle
06:04
cover of GLINTS with So Sorry feat. Blu Samu (Radio Edit)

GLINTS

So Sorry feat. Blu Samu (Radio Edit)
06:01
cover of KALEEN with We Will Rave

KALEEN

We Will Rave
05:58
cover of MISS MONTREAL with Altijd Onderweg

MISS MONTREAL

Altijd Onderweg
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.