Ochtenduitzending donderdag 7 oktober 2021

Gepost door Johan Van Bever op 7 oktober 2021 - 6:41

De restauratiewerken aan het dak van het Groot Vleeshuis zitten op schema. De metalen steunstructuur binnenin is intussen al een tijdje afgewerkt, vanaf donderdag 7 oktober 2021 starten de werken aan het dak zelf. Het dak wordt volledig waterdicht gemaakt. Het Groot Vleeshuis is gesloten sinds april 2020 omdat na onderzoek bleek dat bepaalde houten balken van het dak ernstiger beschadigd waren dan gevreesd. Het Promotiecentrum voor Oost-Vlaamse Streekproducten verhuisde tijdelijk naar het Goudenleeuwplein. Intussen staat de metalen structuur die het dak ondersteunt al een tijdje op punt en kunnen de eigenlijke werken aan het dak beginn

Op dit moment kunnen straatkunstenaars op vijf openbare plaatsen in Gent terecht om hun creativiteit de vrije loop te laten, waaronder de grindbakken aan de Oude Dokken. Met de komst van de Verapazbrug over het Handelsdok, die de Muidelaan met de Afrikalaan zal verbinden, komt voorlopig een einde aan de gedoogzone in de grindbakken. Daarom komen de Stad Gent en sogent met een alternatief: de muur aan de Koopvaardijlaan. Links en rechts van de muur zijn al heel wat kunstwerken te bewonderen, die blijven gevrijwaard, op de muur zelf mogen kunstenaars hun gang gaan. Een infobord geeft aan waar er precies geschilderd mag worden.

Het Rode Kruis Laarne zoekt extra brugfiguren voor het project rond ondersteuning van kinderen met leerproblemen. Dit project loopt nu in de gemeentelijke basisschool De Windwijzer en in de Vrije Basisschool Sint-Macharius waardoor er een dringende nood is aan bijkomende vrijwilligers. Sommige kinderen hebben het moeilijk op school. Ze kunnen een portie extra begeleiding goed gebruiken. Een brugvrijwilliger slaat een brug tussen de school en thuis, waardoor een maatschappelijk kwetsbaar kind betere toekomstkansen krijgt. Wie interesse heeft om mee in het project te stappen, kan zich melden bij Dries Colson via brugfiguren@laarne.rodekruis.be

Het speelweefselplan voor Wetteren is klaar. Het werd opgemaakt door Kind en Samenleving. Het plan focust op een spreiding van ‘passageplekken’ in de kernen van alle deelgebieden. De zogenaamde passageplekken zijn kleine ruimtes her en der waar kinderen en jongeren passeren en waar ingrepen gebeuren die niet meteen speeltoestellen zijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een heuveltje, een boomstam of een rotsblok. Men passeert er en zoiets geeft aanleiding om er eens over te springen of om er een speelse activiteit te doen. Natuurlijk zijn er ook de speelpleintjes en daarvan zijn er te weinig in Wetteren. Ook de publieke ruimte kan kindgerichter gemaakt worden. Dat moet bekeken worden op niveau van de verschillende wijken en deelgemeenten. Enkele speelterreinen zitten intussen al in de pijplijn. Dat gaat om Christus Koning, de Vijverstraat en de Binnenkouter in Westrem.

Op de John F. Kennedylaan van Gent richting Zelzate moest gisterenavond een aardappelspoor van 2 km lengte opgeruimd worden door de brandweer. De arrdappelen lagen op de R4 ter hoogte van Sint-Kruis Winkel. Een vrachtwagen verloor daar rond 20.30 uur zijn lading, met de nodige hinder ten gevolge. Het verkeer moest er over 1 rijstrook, want door de platgereden aardappelen lag de baan er glad bij. Het is nog onduidelijk wie de eigenaar is van de lading mar de politie gaat dat wel onderzoeken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ANDAIN

Beautiful Things
20:45

MAU P

Gimme That Bounce
20:39

MACKENZIE, JESSY

Innocence
20:37

CISZAK

No Self Control
20:30

FISHER FEAT. MERYLL

Yeah The Girls (Extended Mix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.