Ochtenduitzending maandag 13 september 2021

Johan Van Bever
13 september 2021 - 9:15
Ochtenduitzending maandag 13 september 2021

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft vrijdag de aanwezigheid van blauwalgen vastgesteld in de zwemvijver in de Blaarmeersen. Blauwalgen zijn eigenlijk geen algen, maar bacteriën en kunnen giftig zijn. Ze kunnen irritaties veroorzaken aan de ogen of huid, maar ook hoofdpijn en maag- en darmklachten met zich meebrengen. Daarom wordt er tot nader order een zwem- en recreatieverbod ingesteld. Het verbod wordt pas opgeheven als uit analyse blijkt dat de blauwalgen verdwenen zijn.

Simon Stroobant maakte in eigen beheer een nieuwe trage wegenkaart en liet deze drukken met medewerking van Pasar Lede. De trage wegenwandeling kreeg de naam ‘De Molenbeek van bron tot monding’. De Molenbeek ontspringt op het grondgebied van Oombergen en mondt uit in de Schelde in Wetteren. Er is speciale aandacht gegeven aan de verdwenen en nog bestaande watermolens langs het traject. Het is een lange trajectwandeling van 25,2 km. De kaarten zijn verkrijgbaar in de Van Hauwermeirsmolen in de Watermolenstraat in Massemen en bij Simon Stroobant zelf.

Komend weekend, op 18 en 19 september opent het cultuurhuis van merelbeke officieel de deuren voor het grote publiek. Met het Cultuurhuis Merelbeke gaat de gemeente voor een ambitieuze en toegankelijke programmering. Niet alleen de theaterzaal, maar ook de ruime foyer, de twee atelierlokalen en een studio kan men als vereniging of particulier huren voor een socioculturele activiteit. Met het gratis aanbod tijdens het openingsweekend wordt een staaltje getoond van waar het Cultuurhuis Merelbeke voorstaat. Zo zijn er onder meer gratis concerten, theatervoorstellingen, een expo, straattheatervoorstellingen en wandelconcerten.

De werken aan de waterleiding in Sleidinge gaan een volgende fase in. Van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 september is er ook eenrichtingsverkeer tussen Wilfried Martensplein (rotonde) en Meersstraat. Vanaf 20 september start de aannemer in het deel tussen Wurmstraat en Wilfried Martensplein. Ondertussen blijft de aannemer ook verder werken tussen de kerk en de Kerkstraat. Daar worden de woningen langs de onpare zijde aangesloten op de nieuwe waterleiding en aan de pare zijde wordt het voetpad opnieuw aangelegd. Het deel tussen Lovendonk en Mitremstraat is afgewerkt.

THOG (Tot Heil Onzer Gebuurte) wil niet alleen de mensen in Massemen meer bij elkaar brengen, met de nestkastenactie zorgen ze ook voor het welzijn van de vogels. Het nestkastenproject werd voorgesteld in het THOG-saloon waar vrijdagavond een receptie werd gehouden op de vooravond van Massemen-kermis. Het is een samenwerking met de Kunstacademie van Wetteren en Massemen. THOG kocht 100 vogelnestkastjes aan om in de bomen rondom de kerk en in het centrum van Massemen op te hangen. De leerlingen van de Kunstacademie beschilderden de helft van alle kastjes.

Laatst gespeeld op Accent

14:27
cover of BRENNAN HEART & TREVOR GUTHRIE with Lose You Tonight

BRENNAN HEART & TREVOR GUTHRIE

Lose You Tonight
14:24
cover of JANET JACKSON with Runaway

JANET JACKSON

Runaway
14:17
cover of BALTIMORA with Tarzan Boy

BALTIMORA

Tarzan Boy
14:14
cover of PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ with I Believe In Love Again

PEGGY GOU & LENNY KRAVITZ

I Believe In Love Again
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.