Ochtenduitzending maandag 15 november 2021

Johan Van Bever
15 november 2021 - 6:34
Ochtenduitzending maandag 15 november 2021

De Stad Gent vervangt de digitale infoborden over de bezetting van de parkeergarages. Tegen de tweede helft van 2022 komen er op 50 locaties nieuwe full led-borden. Er worden onder meer borden geplaatst net voor de R4 om bezoekers vlot naar de park-and-rides te begeleiden.De parkeergarages worden ook opgedeeld in zones. Een zone telt meerdere parkeergarages. Dat maakt het makkelijker om bezoekers door te verwijzen naar een andere parking binnen dezelfde zone waar vrije plaatsen zijn. De zones zijn ‘Korenmarkt’, ‘Veldstraat’, ‘Vrijdagmarkt’ en ‘Zuid & Reep’. De totale investering van de nieuwe borden, inclusief het onderhoud en alle software ontwikkelingen, bedraagt 2.778.000 euro.

Het A.S.Z. (Wetteren-Aalst-Geraardsbergen) roept iedereen op om nú de viruscirculatie terug onder controle te brengen, door de juiste maatregelen toe te passen. In de eerste plaats, is het aan het Overlegcomité om hiervoor te zorgen. Het is voor de medewerkers in de zorg onbegrijpelijk dat er nog altijd getalmd wordt op het moment dat de cijfers opnieuw zo sterk de hoogte ingaan. De zorgverstrekkers zijn het beu om nog maar een keer in een potentieel vermijdbaar scenario te komen. Concreeet pleit het ziekenhuis voor een bredere mondmaskerplicht, ook specifiek binnen het onderwijs in de jongere leeftijdscategorieën gezien de hoge besmettingscijfers, het tijdelijk opschorten van massa-evenementen en het verplichten van telewerk.

Drie neven en broers houden een 24 uur lange in jacuzzi marathon. Ze doen dat ten voordele van ‘Back on track’, een project van de oncologie-afdeling van Maria Middelares. Arno Luwaert uit Wetteren en zijn neven Jonas Petit uit Wetteren en Vincent Petit uit Schellebelle bereiden intussen de tuin achteraan de woning aan de Dendermondsesteenweg 12A voor. Daar komt een bar met terras waar men ook hapjes en drankjes kan kopen. De opbrengst gaat naar de Back on Track Foundation. Die helpt kankerpatiënten in beweging komen om zo het leven terug in eigen handen te nemen. De jacuzzi-marathon start op vrijdag 17 december om 17 uur. Dan gaat de bar open. Er is plaats voor 6 personen, dus er kan altijd wel een of meerdere bezoekers bij. Als randanimatie zijn er optredens van Wise men, she said en op zaterdag is dat P.D. Martin.

Laatst gespeeld op Accent

02:35
cover of LA FUENTE with I Want You

LA FUENTE

I Want You
02:32
cover of ELLA HENDERSON X NATASHA BEDINGFIELD with Alibi (The Other Girl Version)

ELLA HENDERSON X NATASHA BEDINGFIELD

Alibi (The Other Girl Version)
02:29
cover of CLEYMANS & VAN GEEL with Nu Ben Je Vrij (Single Edit)

CLEYMANS & VAN GEEL

Nu Ben Je Vrij (Single Edit)
02:27
cover of Marshmello & Venbee with No Man

Marshmello & Venbee

No Man's Land
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.