Ochtenduitzending maandag 18 oktober 2021

Gepost door Johan Van Bever op 18 oktober 2021 - 6:36

Op dinsdag 19 oktober wordt een vleugelpiano geleverd op de benedenverdieping van de bibliotheek van De Pinte. Deze piano zal feestelijk ingespeeld worden in het weekend van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 oktober met o.m. pianoconcerten van Frederik Sioen en Nataliya Alekseeva. Dankzij de samenwerking tussen Muziekschool De Pinte en Lokaal bestuur De Pinte, krijgt een gloednieuwe ‘silent’ vleugelpiano een vaste plek in de bibliotheek van De Pinte. Door het silent-systeem wordt de piano volledig geruisloos bespeeld, maar geniet men van de klank via koptelefoon. Bibliotheekleden kunnen gratis ervaring komen opdoen op dit echte concertinstrument. Reserveren hoeft niet. Met enkel een eenvoudige registratie aan de balie kan men een half uur lang spelen

De Stad Gent organiseert van 17 oktober tot 25 november intieme momenten om stil te staan bij rouw en gemis. Ze vinden plaats op de begraafplaatsen en in cultuurcentra. De spits wordt afgebeten door het Soul Repair Café van Reveil op 17 oktober in Kunstencentrum Vooruit. Kunstenaars zetten er verhalen over dierbaren die we verloren hebben om in een brief, gedicht of kunstwerk. Op 1 november zijn er dan weer talrijke ingetogen momenten op de begraafplaatsen. Bij zonsopgang brengt trompettist Bart Maris samen met 30 muzikanten een eerbetoon op de Westerbegraafplaats. Op Campo Santo wordt bij zonsondergang de tafel gedekt voor de overledenen. Wie dat wil, kan er het verhaal over het verlies van een dierbare kwijt.

Op het braakliggend terrein in de Peperstraat, vlakbij de hondenlosloopweide, worden eind oktober parkeerplaatsen aangelegd. Dat liet het gemeentebestuur weten aan gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB) die eerder al om geordende parkeerruimte vroeg op die plaats. Momenteel wordt er al enigszins kriskras door elkaar geparkeerd. Begin dit jaar is de hondenlosloopweide aangelegd en nu komen er ook 42 nieuwe, deftige parkeerplekken. Momenteel worden de beschikbare parkeerplaatsen voor buurtbewoners ingenomen omdat het bedrijventerrein niet voorzien is op het parkeren van de wagens van de vele personeelsleden”. Volgens schepen van Mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co) is het altijd al de bedoeling geweest daar een parking aan te leggen, ongeacht vragen van gemeenteraadsleden.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

SYSTEM F

Out Of The Blue
19:35

GNARLS BARKLEY

Crazy
19:32

MAXIM LANY & SYLVAIN ARMAND

Trippin (Radio Mix)
19:28

MAD'HOUSE

Holiday
19:25

DAVID GUETTA & BEBE REXHA

I'm Good (Blue) [Cedric Gervais Remix]
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.