Ochtenduitzending maandag 18 oktober 2021

Johan Van Bever
18 oktober 2021 - 6:36
Ochtenduitzending maandag 18 oktober 2021

Op dinsdag 19 oktober wordt een vleugelpiano geleverd op de benedenverdieping van de bibliotheek van De Pinte. Deze piano zal feestelijk ingespeeld worden in het weekend van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 oktober met o.m. pianoconcerten van Frederik Sioen en Nataliya Alekseeva. Dankzij de samenwerking tussen Muziekschool De Pinte en Lokaal bestuur De Pinte, krijgt een gloednieuwe ‘silent’ vleugelpiano een vaste plek in de bibliotheek van De Pinte. Door het silent-systeem wordt de piano volledig geruisloos bespeeld, maar geniet men van de klank via koptelefoon. Bibliotheekleden kunnen gratis ervaring komen opdoen op dit echte concertinstrument. Reserveren hoeft niet. Met enkel een eenvoudige registratie aan de balie kan men een half uur lang spelen

De Stad Gent organiseert van 17 oktober tot 25 november intieme momenten om stil te staan bij rouw en gemis. Ze vinden plaats op de begraafplaatsen en in cultuurcentra. De spits wordt afgebeten door het Soul Repair Café van Reveil op 17 oktober in Kunstencentrum Vooruit. Kunstenaars zetten er verhalen over dierbaren die we verloren hebben om in een brief, gedicht of kunstwerk. Op 1 november zijn er dan weer talrijke ingetogen momenten op de begraafplaatsen. Bij zonsopgang brengt trompettist Bart Maris samen met 30 muzikanten een eerbetoon op de Westerbegraafplaats. Op Campo Santo wordt bij zonsondergang de tafel gedekt voor de overledenen. Wie dat wil, kan er het verhaal over het verlies van een dierbare kwijt.

Op het braakliggend terrein in de Peperstraat, vlakbij de hondenlosloopweide, worden eind oktober parkeerplaatsen aangelegd. Dat liet het gemeentebestuur weten aan gemeenteraadslid Wouter Bracke (VB) die eerder al om geordende parkeerruimte vroeg op die plaats. Momenteel wordt er al enigszins kriskras door elkaar geparkeerd. Begin dit jaar is de hondenlosloopweide aangelegd en nu komen er ook 42 nieuwe, deftige parkeerplekken. Momenteel worden de beschikbare parkeerplaatsen voor buurtbewoners ingenomen omdat het bedrijventerrein niet voorzien is op het parkeren van de wagens van de vele personeelsleden”. Volgens schepen van Mobiliteit Piet Van Heddeghem (Groen&Co) is het altijd al de bedoeling geweest daar een parking aan te leggen, ongeacht vragen van gemeenteraadsleden.

Laatst gespeeld op Accent

23:12
cover of MAU P with Gimme That Bounce

MAU P

Gimme That Bounce
23:10
cover of A$AP ROCKY, DURDENHAUER with Praise The Lord (feat. Skepta)

A$AP ROCKY, DURDENHAUER

Praise The Lord (feat. Skepta)
23:04
cover of DubVision with DubVision - All By Myself (Original Mix)

DubVision

DubVision - All By Myself (Original Mix)
23:00
cover of RUI DA SILVA with Touch Me (KREAM Remix)

RUI DA SILVA

Touch Me (KREAM Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.