Ochtenduitzending maandag 20 september 2021

Johan Van Bever
20 september 2021 - 8:21
Ochtenduitzending maandag 20 september 2021

In de reeks Erfgoedsprokkels brengt de Provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe editie uit over de Sint-Baafskathedraal. Door de opening van het bezoekerscentrum en de verwerving van nieuwe kunstwerken was de eerste Erfgoedsprokkel uit 2015 aan vernieuwing toe. De Erfgoedsprokkel neemt je mee doorheen die geschiedenis en staat stil bij de kunstobjecten die je zeker gezien moet hebben. De publicatie kwam opnieuw tot stand in nauwe samenwerking met de vzw Monumentale Kerken Gent die instond voor tekst en illustraties. Het boekje is vanaf 15 oktober te verkrijgen in de shop van de Sint-Baafskathedraal en is gratis te downloaden vanop de provinciale website.

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit definitief de deuren op 4 oktober 2021. Een dag later opent een nieuw, kleiner vaccinatiepunt op de site van het UZ Gent. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag terecht voor een vaccin. Om Gentenaars die op 4 oktober nog niet gevaccineerd de kans te geven om zich te laten inenten, opent er een nieuw, kleiner vaccinatiepunt op de site van het UZ Gent. Het nieuwe punt komt ter hoogte van ingang 26, naast het huidige testcentrum. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag tussen 8 en 18 uur terecht voor een prik.

8 Gentse scholen van scholengroep SKOG starten met een Brood(doos)nodig, een initiatief van Enchanté vzw en Let Us. Samen kaarten ze het probleem aan en bieden tevens een ondersteuning in het streven naar een gezonde maaltijd voor élke leerling. Een gezonde maaltijd is cruciaal om je dag door te komen. Dat is zo voor iedereen, en zeker voor kinderen & jongeren. Toch is een goed gevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend. In elke school zijn er leerlingen die met een lege brooddoos naar school komen. Het probleem is een pak groter dan je zou vermoeden. Vandaar dat actie nodig is menen Enchanté vzw en Let Us. Zij willen zorgen voor een gezonde maaltijd voor elke leerling.

Er komt een extra hommage-concert aan Wim de Craene. De twee concerten ‘Hier laat ik je los Wim’ op 24 en 25 september in cc Nova waren in een mum van tijd uitverkocht.  Er komt een extra voorstelling op zondag 26 september om 14.30 uur. Ook meer dan dertig jaar na zijn onverwachte dood dragen de Wetteraars Wim De Craene nog steeds in hun hart.  De concerten zijn een ultiem eerbetoon door artiesten uit verschillende richtingen van het Nederlandstalige luisterlied. De tournee gaat in Wims eigen Wetteren in première. Roel Vanderstukken, Neeka, Bert Verbeke en Esther Van Hees brengen met Ramses De Craene en een schare topmuzikanten hulde aan de man wiens liedjes vandaag nog altijd populair zijn bij jong en oud. Tickets boeken kan via www.ccnovawetteren.be.

Foto : Sportcentrum Hoge Wal in Evergem is verrijkt met een buitenfitness. Hiermee willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen en houden. Een laagdrempelig, toegankelijk aanbod, in openlucht en in je eigen omgeving. De buitenfitness is toegankelijk voor mensen die beginnen bewegen, regelmatig bewegen, bewegen om te revalideren of om mobiel te blijven en voor mensen die hun spiermassa op peil willen houden. Uniek is het aanbod voor sporters met een handicap en revalidanten. Er zijn specifieke toestellen met een ondergrond in gepolijst beton, die zeer toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Laatst gespeeld op Accent

13:31
cover of PANIC! AT THE DISCO with High Hopes

PANIC! AT THE DISCO

High Hopes
13:28
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Speed Of Light
13:24
cover of COLDPLAY, BTS with My Universe  (Galantis Remix)

COLDPLAY, BTS

My Universe (Galantis Remix)
13:19
cover of BEYONCÉ with TEXAS HOLD

BEYONCÉ

TEXAS HOLD 'EM
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.