Ochtenduitzending maandag 25 oktober 2021

Johan Van Bever
25 oktober 2021 - 6:38
Ochtenduitzending maandag 25 oktober 2021

De gemeente Sint-Lievens-Houtem wil zich engageren om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt een thuis te bieden. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zette de gemeente daarom een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. In de recentste editie van de infokrant verscheen reeds een artikel en er werden affiches en flyers verspreid. In de bibliotheek wordt gewerkt aan een gloednieuwe infostand. In de toekomst wil Sint-Lievens-Houtem nog meer doen om de pleegzorg in de verf te zetten en pleeggezinnen meer te ondersteunen. Pleegzorg Vlaanderen zal op woensdag 27 oktober aan Sint-Lievens-Houtem het Label Pleegzorggemeente toekennen.

Op woensdag 27 oktober opent een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Drongen. Het gaat om de honderdste locatie in België waar men de blauwe deelfietsen kan ontlenen. Blue-bike bestaat nu prfecvies tien jaar en is een fietsdeelsysteem met fietsen aan trein-, tram- en busstations over heel België. Om gebruik te maken van Blue-bike, moet men wel eerst lid worden. men kan er een fiets huren via een sleutelautomaat of zich tijdens de openingsuren laten hgelpen door een medewerker. Achteraf brengt men dan de fiets terug naar de plaats waar hij ontleend werd. Hiermee opende Blue Bike in het gentse drie nieuwe locaties in enkele maanden tijd. Naast Drongen zijn dat ook Wondelgem en Merelbeke. Gent telt trouwens de meeste Blue-bikeritten en Blue-bikeleden van België.

Na de werken aan het viaduct hebben veel omwonenden weer last van geluidshinder en stellen ze zich vragen bij het nut van de renovatiewerken. De geluidsoverlast door de voegen zou verminderd zijn maar het effect van de geluidsschermen is voor velen minder dan verwacht.  De renovatie van het viaduct was hoe dan ook noodzakelijk om veilig verkeer mogelijk te houden en zowel de nieuwe voegen als de nieuwe geluidsschermen zijn beter voor het dempen van de geluidsniveaus dan de oude. Geluidsschermen houden echter niet al het lawaai tegen. En als de bron van het geluid versterkt, groeit ook het geluid dat de schermen passeert. Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt deze klachten ernstig en zal, zoals voorzien, objectieve geluidsmetingen uitvoeren. Daarnaast wordt samen met het Vlaams Verkeerscentrum onderzocht wat de mogelijke effecten zijn van aanpassingen in het snelheidsregime, zodat ook hier op korte termijn uitsluitsel over kan gegeven worden.

In de week van 25 oktober informeert de stad Gent studenten extra over hoe ze maatregelen kunnen nemen om fietsdiefstal te voorkomen. Aan fietsenstallingen van 5 verschillende Hoger Onderwijsinstellingen geven de gemeenschapswachten studenten preventietips. Tegelijk wordt ook de werking van de Fietsambassade bekend gemaakt. Daar kunnen studenten hun fiets onder meer gratis laten markeren. Daarnaast verschijnt de animatievideo ‘Verzot op je stalen ros’ op de sociale media van de Hoger Onderwijsinstellingen en op de beeldschermen op de verschillende campussen. Die korte video werd speciaal ontworpen door studenten van Luca School of Arts. Er worden ook affiches en sleutelhangers verdeeld.

Laatst gespeeld op Accent

19:24
cover of JENS LISSAT with Brothers on Acid & Sisters in Love

JENS LISSAT

Brothers on Acid & Sisters in Love
19:21
cover of ATB with The Summer

ATB

The Summer
19:18
cover of BECKY HILL with Outside Of Love

BECKY HILL

Outside Of Love
19:15
cover of ARMIN VAN BUUREN with Reflexion (asot 2023 Anthem)

ARMIN VAN BUUREN

Reflexion (asot 2023 Anthem)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.