Ochtenduitzending maandag 27 september 2021

27 september 2021 - 6:36 | auteur: Johan Van Bever

Op maandag 4 oktober start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met asfalteringswerken op de rotonde van de ’s Gravenstraat (N437) in Nazareth. Op de rotonde wordt het wegdek met de aanliggende fietspaden volledig vernieuwd. Er komt een nieuwe onderlaag en toplaag in asfalt. De werken starten op maandag 4 oktober en duren tot en met 15 oktober.  Asfaltwerken zijn wel sterk weersafhankelijk dus de planning kan nog wijzigen.Tijdens de volledige duur van de werken zal alle verkeer op de s’ Gravenstraat (N437) in beide richtingen de rotonde kunnen oprijden. Het verkeer wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

‘t Kleuterboompje, de gemeentelijke kleuterschool van Wetteren, start met een moestuin om de kinderen van de 3de kleuterklas te leren tuinieren. Buurman Willy Van den Berghe stelt een deel van zijn aanpalende tuin gratis ter beschikking. De bloembakken die de ouders maakten, zijn intussen gevuld met bloembollen en ingezaaid met wintergroente. De kleuters onderhouden de bloembakken en krijgen regelmatig les in ‘hun’ tuin. Eind vorig schooljaar knutselden de ouders alvast drie milieu- en kindvriendelijke moestuinbakken om in de tuin te zetten. De groendienst van de gemeente leverde de nodige teelaarde. Christoph De Gendt en Heidi Portael zijn de moestuincoaches.

De vijfde editie van het Lichtfestival Gent, van woensdag 10 tot en met zondag 14 november, haalt straks 32 lichtkunstwerken naar Gent die samen 36 locaties inpalmen. Vier van de kunstwerken zijn de publiekslievelingen van de afgelopen 10 jaar, die terugkomen in licht gewijzigde vorm en op andere locaties. De vijfde editie van het Lichtfestival Gent had vorig jaar moeten plaatsvinden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Maar hetwachten dank zij een nieuw parcours van 7,2 kilometer. Bezoekers trekken niet alleen langs toeristische trekpleisters zoals de Sint-Michielsbrug, maar ook langs minder bekende Gentse plekken zoals het Prinsenhof, Macharius-Heirnis en Sluizeken-Tolhuis-Ham.

De Corridor aan de Lindenlaan in Wetteren herdacht zondag de poëziemarkt van Wetteren 1971 en onthulde een muurgedicht van Roland Jooris. Het idee om een muurgedicht aan te brengen op de zijgevel van de woning aan De Corridor komt van Gwenny Cooman, Alex Braeckman en Winand Delporte. Zij kozen voor een werk van Roland Jooris omdat hij de bekendste dichter is uit Wetteren. Wetteren en Roland Jooris zijn onafscheidelijk van elkaar, het was dus een evidente keuze. Het werk ‘Bezig’ komt ut zijn recentste bundel en de tekst past bij goed bij de locatie.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

EATS EVERYTHING

Tell You What It Is
18:36

BRYAN ADAMS

Somebody
18:33

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
18:29

SURVIVOR

Eye Of The Tiger
18:26

MEDUZA, DERMOT KENNEDY

Paradise
Bekijk meer platen