Ochtenduitzending maandag 29 november 2021

Johan Van Bever
29 november 2021 - 0:54
Ochtenduitzending maandag 29 november 2021

Gent baadt sinds zaterdag 27 november weer in sfeervol licht. Om de pijn wat te verzachten, komt er net zoals vorig jaar extra eindejaarsverlichting op de locaties van de Winterfeesten. Ook het verlichte Gent-bord is weer van de partij. De lichtdraken vatten dit jaar post in Wondelgem. De Stad Gent verhoogde het totale budget voor de eindejaarsverlichting dit jaar met ongeveer 10 procent. Op de locaties waar normaal gezien de Winterfeesten hadden moeten plaatsvinden, komt er net zoals vorig jaar extra eindejaarsverlichting. Het gaat om het Sint-Baafsplein, Botermarkt, Emile Braunplein, Poeljemarkt, Goudenleeuwplein, Klein Turkije, Korenmarkt en het Veerleplein. De eindejaarsverlichting blijft hangen tot en met 16 januari 2022.

120 kinderen van de Basisschool Sint-Jozef uit Wetteren plantten samen met de Bosgroep een hectare nieuw bos aan op een private weide in de Moortelbosstraat in Oosterzele, samen goed voor 1.550 jonge boompjes. De eigenaars van de grond hebben samen met leerkracht Astrid Claus deze plantdag uitgewerkt. Daarvoor kregen ze de hulp van de Bosgroep Midden Oost-Vlaanderen. Er werden geselecteerde inheemse boomsoorten en een snoepstrook met bessenstruiken voor vogels aangeplant. Het nieuwe bos sluit aan bij het naastliggende Moortelbos. Bovendien is het ook een mooi educatief project. Het is volgens de Bosgroep waardevol om jonge kinderen te betrekken bij de natuur en het behoud ervan.


Op dinsdag 30 november lanceert KRAS vzw het “immokantoor” IMMONEB in Shoppingcenter Zuid en de website www.immoneb.be. De woonproblematiek is erg groot in Gent en Vlaanderen. Voor 1 op de 5 huishoudens in Vlaanderen is leefbaar wonen onbetaalbaar. Via de actie BELLEKETREK en de lancering van IMMONEB trekt KRAS aan de alarmbel én maakt ze de crisis heel zichtbaar door met de ogen te kijken van mensen die in armoede en mensonwaardige omstandigheden wonen en leven. Bezoekers van de 18 Gentse KRAS-werkingen die in verschillende barre omstandigheden leven, maakten foto’s van hun eigen woon- en leefsituatie. Op 30 november lanceert KRAS vzw met deze beelden en krasse woonverhalen IMMONEB: een immokantoor, met bezoekersruimte en website, waar je niet terechtkan voor het huren of kopen van een woning, maar wel zicht krijgt op de wooncrisis in Gent

Zondag rond 22.20 uur brak brand uit in een woning in de Hekkergemstraat in Schellebelle. Het huis is volledig vernield. Toen de verschillende brandweerkorpsen arriveerden ging het al om een uitslaande brand. Dart ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De politie waarschuwde buren dat het om schadelijke rook ging en dat men best de ramen de deuren gesloten hield.  De straat stond vol wagens van de hulpdiensten en werd dan ook urenlang afgesloten voor het verkeer.  De bewoner kon zichzelf in veiligheid brengen. De brand moet ontstaan zijn aan de mazoutkachel achteraan de woning. Na twee uur was de brand onder controle maar er moest wel nog een tijdje nageblust worden.

Laatst gespeeld op Accent

01:02
cover of TONE SELECTOR with Russian Roulette

TONE SELECTOR

Russian Roulette
00:59
cover of TIGA & KÖLSCH with Hand In Hand (Rebūke Remix)

TIGA & KÖLSCH

Hand In Hand (Rebūke Remix)
00:56
cover of MOBY with Go

MOBY

Go
00:52
cover of WILL EASTON with Bound

WILL EASTON

Bound
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.