Ochtenduitzending maandag 6 september 2021

Johan Van Bever
6 september 2021 - 6:39
Ochtenduitzending maandag 6 september 2021

Tijdens de kermis in Wetteren werd het erfgoedproject over Wetterse verhalen gelanceerd. Dat gebeurde in een biechtstoel dat opgesteld stond tegen de kermismuur. Dat was nog maar de start van het project. Vanaf nu kan iedereen met gele briefkaarten een verhaal aanreiken. Het initiatief komt van de werkgroep Erfgoed binnen de Wetterraad Cultuur & Toerisme. Met alle kleine en grote verhalen is de werkgroep van plan een erfgoedwandeling uit te tekenen. De gele briefkaarten zijn verkrijgbaar bij lokale handelaars en gemeentelijke diensten en kunnen gedeponeerd worden in één van de droppunten.

Op maandag 13 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op Nieuwe Brug (N407) over de Schelde in Wetteren. Voor de veiligheid en een beter wegcomfort krijgt het wegdek van de brug over de Schelde een nieuwe asfaltlaag. Momenteel is er spoorvorming vast te stellen op het wegdek van de Nieuwe Brug. De aannemer vernieuwt het wegdek tussen de rotonde Cooppalaan/Nieuwe Brug en het kruispunt van de Nieuwe Brug met de Prinses Josephine Charlottelaan. De werken starten op maandag 13 september en zijn klaar op maandag 20 september.

Onder de Stadshal in Gent heeft zaterdag een kleine 50 mensen geprotesteerd tegen de LEZ en het circulatieplan. De actievoerders zijn van plan dit voortaan elke eerste zaterdag van de maand te doen. De actievoerders stonden onder de Stadshal, de meesten met een strop om de hals. Ze vinden de LEZ én het circulatieplan een aanslag op hun leven. Ze noemen de maatregelen duur, asociaal, en zinloos.

De politie heeft een gewapende man overmeesterd die zich een hele namiddag had verschanst in een woning in de Steenstraat in Lede. Er kwamen politiekorpsen uit omliggende gemeenten en een speciaal interventieteam aan te pas. Na een actie die zes uur duurde, werd de man overmeesterd en naar het commissariaat gebracht. Meer info geeft het parket voorlopig niet.

Laatst gespeeld op Accent

06:04
cover of GLINTS with So Sorry feat. Blu Samu (Radio Edit)

GLINTS

So Sorry feat. Blu Samu (Radio Edit)
06:01
cover of KALEEN with We Will Rave

KALEEN

We Will Rave
05:58
cover of MISS MONTREAL with Altijd Onderweg

MISS MONTREAL

Altijd Onderweg
05:55
cover of FAST BOY X R3HAB with Electricity

FAST BOY X R3HAB

Electricity
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.