Ochtenduitzending maandag 8 november 2021

Gepost door Johan Van Bever op 8 november 2021 - 5:29

Er komen heel wat vragen binnen van Gentenaars die toch nog een vaccin willen tegen het coronavirus. Daarom organiseren de Stad Gent, Eerstelijnszone Gent en UZ Gent op maandag 8 november 2021 een extra prikdag in het vaccinatiepunt in het UZ. Gentenaars die een eerste prik willen, kunnen tussen 8 en 18 uur langsgaan zonder afspraak. Ze krijgen dan een vaccin van Johnson & Johnson of Pfizer. Er worden die dag enkel eerste prikken gezet. Het is niet de bedoeling dat Gentenaars op dat moment een inhaalvaccin of boosterprik komen halen. Er kunnen maandag 250 eerste prikken gezet worden.

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 november verlicht het Lichtfestival opnieuw de Gentse straten. Het festival gaat door in openlucht zonder Covid Safe Ticket, maar op het parcours is een mondmasker wel verplicht. De Stad roept iedereen ook op om voldoende afstand te houden. Er worden stewards ingezet om alles in goede banen te leiden. Extra signalisatie en lichtkranten wijzen de bezoekers op de geldende maatregelen. Het parcours heeft geen vast begin- of eindpunt, en geen drank- of eetstanden waar bezoekers samentroepen. Er is wel een vaste looprichting. Het parcours is ook langer dan tijdens de voorbije edities, om de bezoekers meer te spreiden. Wanneer het te druk wordt aan een lichtkunstwerk, kan er tijdelijk beslist worden om dit kunstwerk even uit te schakelen.

De gesprekken tussen filosofen Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt hebben tot een boek geleid. Het heet ‘Dirk Verhofstadt in gesprek met Johan Braeckman’. Er wordt al een tweede deel in het vooruitzicht gesteld. Johan Braeckman uit Wetteren is filosoof, hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent en medeoprichter van De Maakbare Mens. Dirk Verhofstadt, afkomstig uit Dendermonde, is een politiek filosoof, publicist en was een tijdlang professor aan de Universiteit Gent. De gesprekken gaan over de dingen die Braeckman al decennia lang bezig houden. dat zij de evolutietheorie, de evolutie van de mens, religie, athe├»sme, irrationalisme en de zin van het leven. Het is op een zeer toegankelijke manier voor iedereen geschreven want het zijn geen lichte onderwerpen. Het boek telt 416 bladzijden is is te koop in alle boekhandels en is uitgegeven door Houtekiet.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

G-SPOTT

N-r-g (Single)
19:25

SINGA

The Night Train
19:21

SALT-N-PEPA

Shoop
19:18

DJ SNAKE

Nightbird
19:14

BLACK EYED PEAS

Don't Phunk With My Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.