Ochtenduitzending vrijdag 1 oktober 2021

Gepost door Johan Van Bever op 1 oktober 2021 - 8:56

Gent verwelkomt als eerste Vlaamse stad de Urban Youth Games. Op vrijdag 1 oktober 2021 en op vrijdag 15 oktober 2021 proberen meer dan 400 Gentse schoolkinderen verschillende sporten uit op en rond de Blaarmeersen. Stichter Jacques Borlée wil met de Urban Youth Games kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar stimuleren om vooroordelen aan de kant te schuiven en samen te sporten, te spelen en te leren. Dit jaar worden de Urban Youth Games georganiseerd in Molenbeek, Luik en Gent. Op vrijdag 1 oktober en op vrijdag 15 oktober palmen meer dan 400 Gentse schoolkinderen de Blaarmeersen in. Ze proberen er hockey, skateboarding, roeien, fietsen, atletiek en voetbal. Tal van sportfederaties en vrijwilligers staan in voor de begeleiding.

In Drongen is een natuurbegraafplaats geopend. De plek is uniek in Vlaanderen: gedenktekens zijn er niet, kisten en urnen zijn bioafbreekbaar, en een concessie loopt 25 jaar, de duur die een lichaam nodig heeft om op te gaan in de natuur. De natuurbegraafplaats in Drongen is de eerste natuurbegraafplaats in Vlaanderen waar niet alleen assen worden uitgestrooid en urnen worden begraven, maar waar ook lichamen een laatste rustplaats kunnen vinden. Overledenen krijgen letterlijk een plaats in de natuur. Gedenktekens zijn er niet, maar nabestaanden kunnen wel een vogelhuisje met de naam van de overledene aan een boom hangen. Op de begraafplaats is plaats voor ongeveer 600 graven.

De vzw Overbeke en Overbeke Boomt organiseren op zondag 3 oktober ‘Overbeke Feest’ in en rond zowel de kerk als het parochiecentrum van Overbeke. In een ver verleden was er in dit weekend Overbeke kermis. Het is echter niet de bedeling om de kermis te vervangen of een nieuwe kermis te organiseren. Het wordt een feestelijke dag met allerlei activiteiten van de vzw Overbeke waaraan Overbeke Boomt aan deelneemt. Overbeke Boomt is de verzamelnaam van alle vrijwilligers die in de weer zijn voor de invulling van de voormalige kerk van Overbeke. Een hele dag zijn er activiteiten.

Op 1 oktober is cc Nova gehuld in een roze gloed. Dat heeft te maken met de Roze Mars van Pink Ribbon waaraan men de hele maand oktober kan deelnemen. Pink Ribbon ondersteunt en informeert vrouwen die lijden aan borstkanker of herstellen van deze vreselijke ziekte. Liefst 1 op 9 vrouwen in België krijgt in haar leven te maken met borstkanker. Regelmatig bewegen verkleint de kans op het ontwikkelen van borstkanker. Daarom organiseert Pink Ribbon elk jaar De Roze Mars. Tijdens de Roze Mars kan men een maand lang dagelijks 10.000 stappen zetten om de kans op kanker te verkleinen. Men kan individueel of in team deelnemen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

DARUDE

Feel The Beat
23:24

BORIS WAY

Pink Soldiers
23:16

ANYMA & CHRIS AVANTGARDE

Consciousness (Eric Prydz Remix)
23:12

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
23:08

HI-LO & DJ Deeon

WANNA GO BANG
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.