Ochtenduitzending vrijdag 10 september 2021

Johan Van Bever
10 september 2021 - 6:29
Ochtenduitzending vrijdag 10 september 2021

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 13 september met de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Gentse Stadsring ter hoogte van het kruispunt van de Kraankindersstraat met Dok Zuid (R40).  Ter hoogte van de Kraankindersstraat komt een gloednieuwe oversteekplaats met middeneiland om de stadsring op een veilige manier te kunnen dwarsen. De oversteekplaats komt er om de verbinding te maken met het nieuwe dubbelrichtingsfietspad langs de Handelsdokkaai. Later zal deze oversteekplaats aansluiten op de fietsbrug die op deze locatie gepland is over het Dok.

De Koning Leopold II-laan, de grote boulevard langs het Citadelpark, heet straks Floraliënlaan, een verwijzing naar de plantententoonstelling die verbonden is met het park. Bewoners, handelaars en ondernemers krijgen een compensatie voor de straatnaamwijziging, die eind juni, begin juli 2022 zal ingaan. Het stadsbestuur nam eerder de principiële beslissing om de Koning Leopold II-laan een andere naam te geven. Dat was een van de aanbevelingen in het rapport ‘Dekoloniseer mijn stad’.

De boekentoren in Gent is na negen jaar restaureren klaar om opnieuw gebruikt te worden. Dat zal gefaseerd verlopen. De boekentoren is een begrip in Gent. De betonnen constructie van 64 meter hoog, is een van de iconen van de architectuur uit het Interbellum en is een meesterwerk van een van onze belangrijkste ontwerpers uit de 20ste eeuw, Henry Van de Velde. Het einde van de restauratie van de iconische Boekentoren komt stilaan in zicht en het monument wordt vanaf dit jaar gefaseerd in gebruik genomen. Enkel de interieurs van de oost- en de westvleugel moeten nog onder handen genomen worden. Na de restauratie zullen ze dienstdoen als kantoren voor de bibliotheekmedewerkers.


Gentse koppels zullen in 2022 opnieuw in openlucht kunnen huwen. De tuin van de Sint-Pietersabdij wordt opengesteld als nieuwe trouwlocatie. Bij regenweer zullen de plechtigheden doorgaan in een zaal van de voormalige abdij. Van mei tot juli van dit jaar konden koppels trouwen in de tuin van het Hotel d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat. drie kwart van de koppels koos voor een buitenhuwelijk.  Omwille van het succes en de positieve reacties, wordt ook volgend jaar een locatie voorzien waar koppels buiten kunnen huwen. De keuze viel op de tuin van de Sint-Pietersabdij. Koppels zullen daar van mei tot en met september op vrijdagnamiddag kunnen trouwen.

De hevige regenval tijdens een onweersbui op donderdag rond 18 uur heeft alweer verschillende straten in Wetteren onder water gezet. Dat was onder meer het geval aan het rond punt aan de Nieuwe Brug maar ook aan de Hendrik Consciencelaan die op dat moment dienst moest doen als omleidingsweg omwille van de kermis. De avondmarkt liep eventjes onder water. De bewoners van de Kleine Smetledestraat, aan de kant van de Oordegemsesteenweg, waren andermaal slachtoffer. De afgelopen maanden werden zij meerdere keren getroffen door wateroverlast. Om die reden werd precies donderdag de riolering gekuist. Volgens omwonenden zullen uitgekuiste riolen niets uithalen maar moet er iets aan de grachten gebeuren.

Laatst gespeeld op Accent

01:22
cover of PAUL C with Can U Dance

PAUL C

Can U Dance
01:19
cover of LOUD LUXURY AND HOOK N SLING with Afterparty

LOUD LUXURY AND HOOK N SLING

Afterparty
01:16
cover of JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN with Feel Alive

JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN

Feel Alive
01:12
cover of TONEKING with Pneu

TONEKING

Pneu
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.