Luister Live

Ochtenduitzending vrijdag 17 september 2021

17 september 2021 - 6:31

Op dinsdag 21 september om 19.30 uur vindt er een infomarkt plaats over een aantal verkeersingrepen die de fietsveiligheid in de dorpskern van Evergem-Centrum aanzienlijk zullen verbeteren. Het gaat over een fietstunnel onder de Christoffelweg, het aanpakken van sluipverkeer en de mogelijke herinrichting van een stuk van de Langerbrugsestraat. Inschrijven voor het infomoment kan tot maandag 20 september via evergem.be/infomomentfietstunnel of telefonisch via Evergem Info, 09/216.05.00. Het infomoment vindt plaats in de raadzaal van Administratief Centrum Evergem (Fortune De Kokerlaan 11

Foto – Het didactisch restaurant in Mariagaard in Wetteren mocht donderdag na anderhalf jaar opnieuw de deuren openen. De leerlingen van het domein Voeding in Mariagaard werden dubbel getroffen door de coronacrisis. Enerzijds moest het didactische restaurant dicht, anderzijds mochten vele praktijklessen lange tijd niet doorgaan. Begin september kwam het verlossende nieuws dat alle praktijklessen gewoon konden doorgaan. Daarnaast werden ook de regels in de horeca verder versoepeld. Iedereen mag opnieuw komen eten in het didactisch restaurant van de school.

Maandag werd op de E17 ter hoogte van de werfzone Gentbrugge een controle uitgevoerd door de Federale Wegpolitie Oost-Vlaanderen. Bij de controle van een voertuig met Nederlandse nummerplaat dat te snel reed, trof de politie 20 kg cocaïne aan. De bestuurder, een 24-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, en de passagier, een 32-jarige man met de Litouwse nationaliteit werden gearresteerd. De drugs werden in beslag genomen. De twee verdachten werden dinsdag op vraag van parket OVL voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De twee verdachten werden aangehouden.

Met een jaar vertraging viert Scouts Prins Boudewijn zijn 75-jarige bestaan. De scouts werden officieel opgericht in 1945. Mogelijk waren er voorgangers in 1919 maar hierover bestaat zoveel onduidelijkheid dat dit niet erkend kan worden als officiële startdatum. De scouts hebben hun thuisbasis aan de Groene Wegel. Het 75-jarige bestaan wordt gevoerd tijdens een feestweekend. Op vrijdagavond 17 september is er de traditionele Tabula Rasa-fuif in de feesttent op het terrein.  Op zaterdag 18 september is er een staptocht en een streekbierenavond. Op zondag 19 september kijkt men uit naar de barbecue, de kinderkermis vanaf 13 uur en de slotshow om 15 uur.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Soulsister

Through Before We Started
16:05

Ed Sheeran

Bad habits
16:02

James Loyd

Keep on smiling
15:58

Steve Miller Band

Abracadabra
15:55

Kriss Kross Amsterdam

Early in the morning