Ochtenduitzending vrijdag 19 november 2021

Johan Van Bever
18 november 2021 - 15:58
Ochtenduitzending vrijdag 19 november 2021

Aan de begraafplaatsen van Laarne en Kalken staat sinds donderdag een informatiebord over de komende herinrichtingswerken. De gemeente wil er meer ‘parkbegraafplaatsen’ van maken. De begraafplaatsen van Laarne en Kalken worden omgevormd tot een groene plek in beide dorpskernen, met aandacht voor ecologie en biodiversiteit. Het project voldoet ook aan de vraag naar nieuwe vormen van begraven. De omvang van het project maakt dat de werken legislatuuroverschrijdend zullen uitgevoerd worden. Zowel in deze als in de volgende legislatuur zullen de werken gefaseerd uitgevoerd worden. Ook belangrijk om weten is dat er geen enkel graf verplaatst zal worden. De werken zullen zich rond de graven situeren. De plannen staan uitgelegd op een informatiebord aan de ingang van beide begraafplaatsen.

De Stad Gent en VDAB organiseren samen een online jobbeurs van 19 tot 24 november. Op 23 november vindt de jobbeurs ook fysiek plaats in de Handelsbeurs. Werkzoekenden kunnen er meteen solliciteren voor 200 vacatures bij meer dan 30 bedrijven. Ze kunnen er ook hun cv rechtstreeks doorsturen naar de bedrijven, en op maandag 22 en woensdag 24 november tussen 14 en 16 uur live in gesprek gaan met een bedrijf dat hen interesseert. Ook voor een cv-check of sollicitatietips zijn werkzoekenden op de jobbeurs op de juiste plek. De jobbeurs gaat zo veilig mogelijk door. Er wordt gezorgd voor ontsmetting, ventilatie en een CO2-meter. De bezoekers moeten een mondmasker dragen en het Covid Safe Ticket tonen aan de ingang.

In Wichelen werden donderdag 6 struikelstenen in het trottoir ingewerkt ter herdenking van de burgerslachtoffers van de tweede wereldoorlog. Door het plaatsen van een struikelsteen wil de Stichting Stolpersteine van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig specifiek de politieke gevangenen en dienstweigeraars die om het leven kwamen in herinnering brengen. Zij werden verdreven, gedeporteerd of vermoord door de nazi’s. De kunstenaar metselde een gedenkkassei in het trottoir voor de woning waar het slachtoffer indertijd woonde. Er werden in totaal 6 gedenkkasseien ingemetseld in aanwezigheid van de familie. Die herdenken Leon Van Herreweghe, Frans Van Heck, René Goeman, Oreel Van den Abeele, Albert Temmerman en Margriet Crombeen. Na de inhuldiging ervan volgde nog een herdenkingsmoment.

Gent wordt in 2024 één jaar lang de Europese Jongerenhoofdstad. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking in Brussel. De Arteveldestad haalde het van Lviv in Oekraïne, Veszprèm in Hongarije en Chisinau in Moldavië. De titel Europese Jongerenhoofdstad wordt elk jaar uitgereikt door het European Youth Forum, een platform van meer dan 100 Europese jongerenorganisaties. Gent kon de jury overtuigen met een dossier op basis van bijdragen van Gentse jongeren zelf en van het Gentse middenveld. Het Gentse project heet ‘We are the city’ en is opgebouwd rond drie thema’s: vrijwilligerswerk en burgerschap bij jongeren stimuleren, fysieke en mentale ruimte voor jongeren creëren en bouwen aan een warme stad waar jongeren zich veilig voelen.

Laatst gespeeld op Accent

11:36
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
11:33
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
11:31
cover of SAM FELDT with The Confession

SAM FELDT

The Confession
11:27
cover of ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK with Maid Of Orleans

ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK

Maid Of Orleans
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.