Ochtenduitzending vrijdag 24 september 2021

Johan Van Bever
24 september 2021 - 6:42
Ochtenduitzending vrijdag 24 september 2021

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september is er kermis in Ten Ede. Kermis 2.0 noemt men het. Voor het eerst staat er een tent op het einde van de Korte Asselwegel. Het is de bedoeling om in Ten Ede weer wat leven te krijgen. Er is tegenwoordig heel weinig beweging in het dorp. Daarom willen enkele dorpsgenoten met de kermis eens een andere weg inslaan, een soort van jaarlijks dorpsfeest organiseren. Op vrijdagavond start de driedaagse met een bingo-avond. Op zaterdag speelt de Koninklijke Harmonie Sint-Anna en vervolgens springt de rockgroep Tante Carla op het podium, een groep uit Ten Ede zelf. De zondag is volledig aan de kinderen gewijd. Tijdens deze kindernamiddag komt ook een clown langs.

In 2023 start de inrichting van het Wonderwoud op de locatie van het Oud Vliegveld nabij Oostakker en Lochristi. In afwachting daarvan kunnen omwonenden op 25 september uitzonderlijk al eens op stap in deze groenpool. Medewerkers aan de infostand geven een woordje uitleg over de plannen voor het Wonderwoud, kinderen kunnen er spelen en aan de vijver komen bezoekers meer te weten over het leven in het water. Op andere dagen is de groenpool omwille van veiligheidsredenen nog niet toegankelijk, met uitzondering van het executieoord en de vijver aan de Drieselstraat. De groensafari vindt plaats op zaterdag 25 september 2021 tussen 9 en 13 uur. Het Wonderwoud is morgen uitzonderlijk bereikbaar via de tijdelijke ingang in de Veldstraat in Lochristi.

Op zondag 26 september organiseert Groen&Co de derde editie van ‘Montmartre aan de Schelde’. Tal van muzikanten, kunstenaars en andere getalenteerde Wetteraars zullen hun kunnen tonen op de Rode Heuvel. Groen&Co wil met dit initiatief tonen welk creatief talent Wetteren in huis heeft en onderstrepen dat het belangrijk is om hen te blijven ondersteunen. Iedereen is welkom, zowel diegene die nog iets zouden willen tonen als mensen die nieuwsgierig zijn naar wat anderen zullen tonen. Ook de kinderen zullen gedurende de namiddag creatief bezig kunnen zijn.

Laatst gespeeld op Accent

13:05
cover of JESS BAYS X KELLI-LEIGH with Real Love

JESS BAYS X KELLI-LEIGH

Real Love
13:01
cover of REAL MCCOY with Love & Devotion

REAL MCCOY

Love & Devotion
12:58
cover of LILY ALLEN with Not Fair

LILY ALLEN

Not Fair
12:55
cover of Goddard. & Cat Burns with Wasted Youth

Goddard. & Cat Burns

Wasted Youth
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.