Ochtenduitzending vrijdag 26 november 2021

Gepost door Johan Van Bever op 25 november 2021 - 23:21

De politiezone Rhode en Schelde organiseerde een gecoördineerde actie in samenwerking met De Lijn en drie hondengeleiders van de Federale Politie. Tijdens de zogenaamde cannabus-actie werden er in totaal 23 bussen gecontroleerd in Merelbeke aan de halte Waterstraat en in Destelbergen aan de halte stelplaats De Lijn. Tijdens deze actie werden door de lijncontroleurs 64 pv’s voor zwartrijden opgesteld. Van hun kant verbaliseerde de politie 3 passagiers voor drugsbezit. Daarnaast werden er ter hoogte van de bushaltes nog enkele andere inbreuken vastgesteld zoals drugsbezit bij een minderjarige en 3 verkeersinbreuken. Voorts werden er ook 5 onmiddelijke inningen uitgeschreven wegens gsm-gebruik achter het stuur en ontbreken van fietsverlichting.

Op vrijdag 26 november 2021 planten medewerkers van de Provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe bosrand aan de Hospicebossen in Nazareth. Op een voormalige akker van 1,3 hectare zullen 500 inheemse struiken worden aangeplant. Een brede bosrand met bloeiende en besdragende struiken vult het bestaande bos aan. Deze nieuwe aanplant zorgt voor meer biodiversiteit en draagt bij aan een beter klimaat dankzij de bijkomende CO2-opname vlakbij de drukke autosnelweg E17.  De plantactie is zichtbaar vanaf de E17, komende van Gent.

De buurtorganisaties van de wijk Malem in Gent slaan de handen in elkaar om met ondersteuning van de Stad een tijdelijk buurthuis te bouwen. Begin volgend jaar gaan ze op het terrein van de Wegendienst in de Normandiëlaan aan de slag met een verwarmde unit, enkele containers en een grote tent. In Malem is er grote nood aan plaats om elkaar te ontmoeten. Daarom plant de Stad Gent de komende jaren de bouw van definitieve jeugd- en ontmoetingsruimtes, maar zulke bouwprojecten kosten tijd. Dus kwamen de buurtpartners met een voorstel: een tijdelijk buurthuis. Vzw Allemalem, samengesteld uit verschillende buurtorganisaties, staat in voor de bouw en later ook voor het beheer van het project, de Stad Gent ondersteunt het initiatief.

Het Lokaal Bestuur Laarne besliste om de kerstmarkten op 11 en 18 december te annuleren. Eerder werden al de uitreiking van de Poëzieprijs Melopee Laarne en de nieuwjaarsreceptie van 9 januari geannuleerd. De aangescherpte coronamaatregelen en de vrees bij enkele standhouders dat de bezoekers zullen wegblijven, leidden tot deze beslissing. Er zijn enkele kleinschalige, lokale initiatieven waarvan gehoopt wordt dat deze wel zullen kunnen doorgaan. De uitreiking van de Poëzieprijs Melopee Laarne van 28 november gaat dus niet door. Ook de nieuwjaarsreceptie, voorzien op 9 januari 2022 op De Brink, wordt uitgesteld naar een latere datum, van zodra het mag.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KIM APPLEBY

Mama
18:48

YAZOO

Situation
18:44

JANET JACKSON

Together Again
18:39

CHRIS ISAAK

Lie To Me
18:35

THE RADIOS

Dreaming Wild
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.