Ochtenduitzending vrijdag 29 oktober 2021

Gepost door Johan Van Bever op 28 oktober 2021 - 17:28

Op vrijdag 29 oktober houden de Federale Politie samen met lokale politiezones en Infrabel een eerste nationale actiedag tegen spoorlopen. Met deze aangekondigde actie willen ze vooral jongeren waarschuwen voor de gevaren van spoorlopen. De politie zal vrijdag op zoveel mogelijk plaatsen controleren, zowel in stations als aan overwegen.   Trein- of tramsporen oversteken wanneer het niet mag, er zijn nog te veel mensen die het doen. In 2020 kwamen jammer genoeg 14 personen om het leven en raakten 11 personen zwaargewond bij het oversteken van een spoorweg of door te dicht bij de sporen te lopen, dat blijkt uit cijfers van Infrabel. 

Het gebied The Loop in Gent zal evolueren naar een levendige wijk. Naast grote kantoren, winkels en evenementen is er ook plaats voor onder meer wonen, groen, verschillende types handel en recreatie. Dat staat in de nieuwe toekomstvisie die de Stad Gent samen met de projectpartners vooropstelt.The Loop is vandaag een snelweglocatie, als verbinding tussen de E40 en de R4. De bebouwing is versnipperd en de buitenruimte is weinig aantrekkelijk als verblijfsruimte. De afgelopen twee jaar werd gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie voor The Loop. Die is nu klaar. Het stadsdeel krijgt naast die verschillende functies bovendien een nieuwe structuur met méér groen en ruimte voor water. De bebouwing wordt geconcentreerd op enkele velden en maakt op andere velden plaats voor groen en water. In de wijk komen ook enkele parken.

Het vaccinatiecentrum in Hal 2 van Flanders expo heropent op 1 december 2021. Gentse 85-plussers en 65-plussers zullen er nog dit jaar hun zogenaamde ‘boosterprik’ kunnen krijgen. Het centrum blijft ook daarna open om de situatie nauwgezet op te volgen. Alle Gentse 85-plussers kregen al een uitnodiging om een afspraak in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo in te plannen. 62 procent van hen heeft intussen de derde prik al gekregen. Vanaf deze week gaan ook de uitnodigingen naar alle Gentse 65-plussers de deur uit. Zij kunnen hun afspraak boeken tussen 1 en 23 december. Ook kinderen die sinds september 12 jaar zijn geworden, ontvangen opnieuw een uitnodiging. Ten slotte kunnen ook mensen die nog niet gevaccineerd zijn via de vaccinatielijn op het nummer 09 210 10 44 nog steeds een afspraak maken.

Vanaf zaterdag 30 oktober is een beperkt gedeelte van Sporthal De Warande terug actief als vaccinatiecentrum. Op afspraak en met een uitnodiging krijgen 65-plussers hun derde prik, mensen die wat later gevaccineerd werden een tweede prik en twijfelaars die nu beslissen om zich toch te laten vaccineren hun eerste prik. Het vaccinatiecentrum sloot zijn deuren op 15 oktober 2021 met de bedoeling de nieuwe sporthal gedeeltelijk terug te geven aan de sporters. De sporthal werd heringericht. Een zaaldeel doet dienst als vaccinatiegedeelte en twee zaaldelen komen vrij voor sporters. Er kan gevaccineerd worden tot 24 december 2021. Voor het vervolgverhaal 2022 wordt gezocht naar een nieuwe locatie binnen de eerstelijnszone.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ANYMA & CHRIS AVANTGARDE

Consciousness (Eric Prydz Remix)
23:12

DANCE 2 TRANCE

Power Of American Natives
23:08

HI-LO & DJ Deeon

WANNA GO BANG
23:03

ALEX CASTELLI

Enjoy
22:59

BELTRAN

Smack Yo'
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.