Ochtenduitzending vrijdag 3 september

2 september 2021 - 23:23 | auteur: Johan Van Bever

In het najaar wordt in Gent het vergunningensysteem voor het autovrij gebied aangepast. De bedoeling is om de aanvragen eenvoudiger te maken, en het gebruik van de vergunningen te beperken tot wie echt een bestemming heeft in het autovrij gebied. Het e-loket wordt gebruiksvriendelijker en toegankelijk met de smartphone. Huisartsen, zorgkundigen, vroedvrouwen en mensen in de thuis- en gezinszorg kunnen met een eigen vergunning tot in de autovrije gebieden rijden.

Het gemeentelijke subsidiereglement voor castratie of sterilisatie van huiskatten in Laarne wordt afgeschaft. Sinds enkele jaren moeten huiskatten verplicht gesteriliseerd worden. De gemeente is van mening dat baasjes die de weloverwogen beslissing nemen om een huisdier in huis te halen ook moeten instaan voor de financiƫle implicaties ervan. Het zwerfkattenbeleid blijft wel onveranderd. Dat betekent dat de gemeente de volledige kostprijs op zich neemt van de castratie en sterilisatie van zwerfkatten.

Sinds middernacht hoeft men geen mondmaskers meer te dragen in het stadhuis en aan de loketten van de stad Gent. De stad schafte eerder al de mondmaskerplicht op straat en in schoolomgevingen af, maar voor het stadhuis gold nog een aparte politieverordening. In alle publiek toegankelijke delen van de stadsgebouwen mogen de maskers dus af.

De Stad Gent heeft het ontwerp voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Watersportbaan goedgekeurd. De brug is zeven meter breed en waaiert aan beide uiteindes wat uit. Veilige oversteekzones voor fietsers en voetgangers maken een comfortabele aansluiting mogelijk op de Noorderlaan en Zuiderlaan. De werken starten midden 2022, de afwerking is voor midden 2023. Het vooropgestelde budget voor de werken aan de brugconstructie bedraagt 2.250.000 euro, voor de omgevingsaanleg is dat 400.000 euro, allemaal zonder btw.

Tijdens een infomarkt zijn de voorontwerpen voor de herwaardering van de wijk Stuyvenberg in Wetteren voorgesteld. Het is de bedoeling om eind volgend jaar aan het project te beginnen. Stuyvenberg heeft een opfrisbeurt nodig. De wijk tussen Molenstraat, Wegvoeringstraat, Kapellestraat en Warandelaan is de dichtst bevolkte wijk in Wetteren. Maar het is ook een oude wijk. De straten en onderliggende riolering zijn aan vernieuwing toe. Nu kregen de bewoners een eerste kijk op het voorontwerp. Op 14 september volgt een gemeenteraadscommissie.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KRIS KROSS AMSTERDAM, ANTOON, SIGOURNEY K

Vluchtstrook
15:33

THE KID LAROI, JUSTIN BIEBER

Stay
15:30

CAMILLE

Diamant
15:27

GALANTIS, DAVID GUETTA & LITTLE MIX

Heartbreak Anthem
15:25

PRINCE

I Would Die 4 U
Bekijk meer platen