Ochtenduitzending woensdag 10 november 2021

Johan Van Bever
9 november 2021 - 18:09
Ochtenduitzending woensdag 10 november 2021

Op de begraafplaats van Sint-Kruis-Winkel wordt op donderdag 11 november een nieuw gedenkteken voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog ingehuldigd. Samen met de Vriendenkring Strijderskinderen Sint-Kruis-Winkel en een aantal nabestaanden werkte de Stad Gent dat gedenkteken uit. Schepen van Burgerzaken Isabelle Heyndrickx zal het nieuwe gedenkteken onthullen.

Dank zij een uitgebreide databank en de daaraan gekoppelde archieven kan Ludwich Bettens een stamboom opmaken van iedereen die daarom vraagt. Het is niet mogelijk om die databank van thuis uit te raadplegen. Hiervoor moet men naar de archiefdienst komen. Dat heeft alles te maken met de wet op de privacy en de bescherming van de data. Ludwich Bettens zal aanwezig zijn tijdens de openingsuren van de tentoonstelling in De Poort dat op donderdag 11 november start. Daarna is hij op donderdag in de archiefdienst aanwezig. Het enige wat men moet doen, is enkele gegevens geven, zoals de naam en de naam van de vader of andere informatie en dan geeft Bettens een stamboom en een familiegeschiedenis terug.

Uitzicht op de Elektriciteitscentrale van Langerbrugge nodigt iedereen uit voor een collectief bezinningsmoment aan de voet van de de ‘Ijzeren Kathedraal’, vanaf woensdag 10 november tot en met zondag 14 november, telkens bij zonsopgang en zonsondergang. Er wordt samengekomen op het terrein vlakbij de Gentweg 18 in Evergem. De elektriciteitscentrale van Langerbrugge is hét gebouw dat symbool staat voor de Gentse stadsverlichting en het doorbreken van het duister. Tijdens de bezinningsmomenten kan men deze landmark aanschouwen in het natuurlijke licht van de zon. Deze actie vindt plaats in het kader van het project Mission Dhuicque, het verbeeldingsplan van Edwin Stolk dat de realiteit rondom de voormalige elektriciteitscentrale onder de aandacht wil brengen.

Het kerstspektakel ‘Kerstmagie’, georganiseerd door productiehuis Historalia van prins Simon de Merode, blijft groeien. Naast het kasteel van Laarne zal het ook op 9 andere plaatsen te zien zijn. ’Kerstmagie’ werd omgevormd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht met lichteffecten en muziek voor het hele gezin. Men loopt in een enkele richting en betreedt in kleine groepjes van maximum 10 personen het kasteel. Dit jaar zijn de kastelen in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. De voorstellingen vinden plaats vanaf 4 tot en met 26 december 2021. Tickets zijn nu al verkrijgbaar via www.kerstmagie.be

CD&V-burgemeester Roland Uyttendaele (70) heeft gisteren bij de Vlaamse regering zijn ontslag als burgemeester van Lede ingediend. Hij deed dat voornamelijk om gezondheidsredenen. Zijn opvolger is huidig CD&V-schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, Geertrui Van de Velde. Zij zal vanaf begin volgend jaar, na verloop van de wettelijke ontslagprocedure, de functie van burgemeester opnemen. Geertrui wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van Lede.

Laatst gespeeld op Accent

01:22
cover of CLAPTONE with Cream

CLAPTONE

Cream
01:19
cover of DREAM YOUR DREAM with Soushkin

DREAM YOUR DREAM

Soushkin
01:15
cover of Natural Born Deejays with A Good Day

Natural Born Deejays

A Good Day
01:11
cover of ANAME with Sirin

ANAME

Sirin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.