Ochtenduitzending woensdag 15 september 2021

Johan Van Bever
15 september 2021 - 6:35
Ochtenduitzending woensdag 15 september 2021

Groen en #Sterk! betreuren vergunning voor het kappen van groene long in Sleidinge. De gemeente keurde de omgevingsaanvraag goed voor het verkavelen met 7 vrijstaande woningen, slopen woning en garage, dempen vijver en rooien van monumentale bomen op de hoek van de Weststraat en Sanderuslaan. Met deze vergunning verdwijnen bijna alle oude bomen in deze zone. Er waren nochtans meer dan 200 bezwaren ingediend tijdens het openbaar onderzoek. Ondertussen gingen de omwonenden in beroep tegen de omgevingsvergunning bij de provincie.Zij pleiten voor het behoud van de historische tuin

Francky Cieters wordt de nieuwe trainer van RFC Wetteren. Na het onverwachte ontslag van Steven Blomme als T1 wou de club snel een degelijke en ervaren opvolger aanstellen. Francky was als speler actief in het nationale voetbal en van de nationale militaire ploeg. Met zijn diploma en bakken ervaring als speler werd hij trainer in de nationale reeksen van 3° nationale tot eerste amateur. Hij werd onder meer kampioen met VW Hamme in het seizoen 2015-2016. Steven Blomme zal vanaf nu terug de functie van T2 invullen. Mathias Van den Steen wordt T3 en zal verantwoordelijk zijn voor de data analyse, scouting en coördinatie bovenbouw.

Het melk- en vleesveebedrijf van Luc François in de Kriephoekstraat in Massemen mag niet uitbreiden door de nieuwe richtlijnen. Partijvoorzitter van Open Vld Egbert Lachaert werd op het bedrijf uitgenodigd en ontvangen door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. De omgevingsaanvraag is door de Deputatie afgekeurd op basis van het negatieve advies van het Agentschap Natuur en Bos. Hiermee wordt een nieuwe habitatrichtlijn gevolgd. De impact van stikstofuitstoot ten aanzien van de Serskampse bossen is te groot. Er was een kleine uitbreiding gevraagd met 40 koeien zonder inname van bijkomende oppervlakte. Voorzitter Lachaert wil de impact van die richtlijn op de tafel van de regeringspartijen brengen.

In het kader van de Week van de Mobiliteit komt er in Gent een campagne die bestuurders waarschuwt om een meter afstand te houden van fietsers. Binnen de bebouwde kom moeten bestuurders altijd een zijdelingse afstand van één meter laten tussen hun voertuig en een fietser of bromfietser. Buiten de bebouwde kom is dat anderhalve meter. Als er te weinig ruimte is, moet een bestuurder achter een fietser of bromfietser blijven. De Stad Gent wil deze verkeersregel beter bekendmaken met een campagne op sociale media en met affiches die deze week zullen opduiken op tal van locaties in de Gentse wijken.

Laatst gespeeld op Accent

02:10
cover of DAVID GUETTA & ONEREPUBLIC with I Don

DAVID GUETTA & ONEREPUBLIC

I Don't Wanna Wait
02:06
cover of B2K AND P. DIDDY with Bump, Bump, Bump

B2K AND P. DIDDY

Bump, Bump, Bump
02:03
cover of TRINIX & FAFA DE BELEM with Emorio

TRINIX & FAFA DE BELEM

Emorio
02:01
cover of KNOX with Me, Myself & Your Eyes

KNOX

Me, Myself & Your Eyes
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.