Ochtenduitzending woensdag 17 november 2021

Johan Van Bever
16 november 2021 - 15:19
Ochtenduitzending woensdag 17 november 2021

Ook dit jaar roept Verko op om respect voor te tonen voor de afvalophalers tijdens de Week van het Afvalteam. De hoffelijkheidscampagne duurt nog tot en met 21 november 2021.  Afvalmedewerkers trotseren het hele jaar door weer en wind om afval in te zamelen en te verwerken. Voor de zesde keer intussen wordt gevraagd daar het nodige respect voor op te brengen. Daarom roept Verko op om met extra veel complimenten te gooien naar onder meer de afvalophalers en recyclageparkwachters en het personeel van de kringloopwinkels. Op de website van Verko kunnen ouders en grootouders een kleurplaat met een lachend gezichtje downloaden en laten inkleuren door hun kinderen of kleinkinderen. Door de tekening voor het raam te hangen of af te geven aan de afvalmedewerkers toont men waardering voor hun werk.

De zesde editie van de Week van het Gents, van 21 november tot en met 5 december 2021, dompelt iedereen opnieuw onder in het Gentse dialect. Dit jaar zet de erfgoedcel van het STAM voor het eerst zijn schouders onder het evenement. De zesde editie zet Gentse plaats- en straatnamen in de kijker. In samenwerking met de vele erfgoedorganisaties in Gent werd een kaart opgesteld met de uitspraak, verklaring en historische achtergrond van heel wat Gentse straatnamen. Wie de kaart wil helpen aanvullen, kan alle informatie sturen naar erfgoedcel@stad.gent. Gentenaars kunnen bovendien voor één keer ook zelf een straatnaam verzinnen en via de website afprinten op een straatnaambordje.

Vanaf 17 november 2021 vormen de verschillende bibliotheken van regio Dijk92 één grote bibliotheek. Alle bibliotheken van de regio leggen hun collectie samen en zo komen er meer dan 700.000 stukken ter beschikking voor alle inwoners uit de regio Dijk92. Deze regio bestaat uit de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. EZen lezer uit bijvoorbeeld Wetteren kan nu makkelijk een boek uitlenen in Hamme. Meer nog, het boek kan nadien bij wijze van spreken worden teruggebracht in Lebbeke en mocht men te laat zijn, kan men in Dendermonde of eender waar de boete gaan betalen. De boeken worden gesorteerd en klaargelegd in de bibliotheken waarna er twee keer per week een transportronde gebeurt tussen de verschillende bibliotheken. Hiervoor doet men een beroep op vrijwilligers.

Het heraangelegde plein op de kruising van de Brusselsepoortstraat en de Sint-Lievenspoortstraat, bij basisschool De Zonnepoort, beschikt sinds kort over zitbanken en ornamenten van duurzaam beton. Binnenkort komt er ook nog een brandtrap uit duurzaam beton aan de achterkant van de school. De bedoeling is om de CO2-voetafdruk en het gebruik van primaire materialen bij de productie van beton te verlagen en het duurzaam beton daarna in de steden te introduceren. Het plein bij basisschool De Zonnepoort werd trouwens helemaaal vernieuwd. De verkeerssituatie is er nu overzichtelijker en veiliger voor voetgangers en fietsers, er werd in totaal meer dan 600 m² onthard en er zijn enkele grote groenvakken voor bomen bijgekomen. 

Laatst gespeeld op Accent

01:28
cover of R3SPAWN, KAZDEN & KARASSO FT. BRUNETTI with Breathless

R3SPAWN, KAZDEN & KARASSO FT. BRUNETTI

Breathless
01:26
cover of ABOVE & BEYOND with Thing Called Love

ABOVE & BEYOND

Thing Called Love
01:21
cover of 8KAYS, BRAEV with Basic

8KAYS, BRAEV

Basic
01:18
cover of SAXO with Les Bruits de la Forêt

SAXO

Les Bruits de la Forêt
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.