Ochtenduitzending woensdag 29 september 2021

Johan Van Bever
29 september 2021 - 9:03
Ochtenduitzending woensdag 29 september 2021

Het meubilair van de GBS De Pinte verhuist naar Ghana. Het meubilair was na 40 jaar aan vervanging toe, maar feitelijk ook nog te goed om zomaar weg te gooien. Daarom ging de gemeent op zoek naar een geschikte kandidaat om het meubilair te schenken. Via de GRIS kwam het bestuur in contact met een project van de Leraars zonder Grenzen. deze organisatie werkt rond onderwijsprojecten in Noord en Zuid. Leraars zonder grenzen heeft een project lopen in Ghana en nam deze gift in dank aan. Met hun project willen ze de oude middelbare school van de Abokobi-gemeenschap in de omgeving van Accra renoveren en uitbouwen om zo op termijn het lokale onderwijs op een hoger peil brengen.

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts geeft groen licht aan 28 scholenbouw- of renovatieprojecten in Oost-Vlaanderen. LAB Sint-Niklaas in Sint-Niklaas ontvangt 1.4 miljoen euro voor het bouwen van een nieuw schoolgebouw met bijhorend sanitair, administratie en overkapt sportterrein/speelplaats, goed voor 335 leerlingen. Bernardusscholen 1, 4 en 5 in Oudenaarde kunnen met 521.000 euro een gescheiden rioleringsstelstel verwezenlijken. In Destelbergen kan Vrije Basisschool Wonderwijs voor 375 leerlingen met 174.215 euro de ramen vernieuwen en de plafonds vervangen.

Foto : De Stad Gent gaat samen met de buurt op zoek naar een erfpachter om de Sint-Martinuskerk in Drongen-Baarle een nieuwe invulling te geven. Kandidaten kunnen zich vanaf nu melden. De uiteindelijke erfpachter krijgt de kerk de komende 40 jaar ter beschikking. De Sint-Martinuskerk wordt al sinds 2018 niet meer gebruikt voor erediensten en bleef het merendeel van de tijd leeg staan. De Stad Gent wil daar verandering in brengen. De toekomstige uitbater moet rekening houden met de noden en wensen van de buurt. De kandidaten zullen hun project ook op voorhand aan de buurtbewoners moeten toelichten.

Farys voert vanaf woensdag 29 september tot en met vrijdag 8 oktober dringende herstellingswerken uit aan de Laarnesteenweg in Wetteren. Daardoor is het laatste stuk voor Kapellendries afgesloten tijdens de werken. De gemeente voorziet in twee omleidingen. Verkeer dat van de Laarnesteenweg komt, rijdt door de Tramdreef. De Tramdreef is tijdens de werken eenrichtingsverkeer. Verkeer dat van Kapellendries komt volgt de omleiding langs Giezenveld en de Gransveldestraat. Het stuk Gransveldestraat tussen de Parklaan en huisnummer 8 is tijdens de werken ook eenrichtingsverkeer.

Laatst gespeeld op Accent

22:01
cover of Mixed by Mr. Rewind with AirPlay "The Rewind

Mixed by Mr. Rewind

AirPlay "The Rewind
21:01
cover of Mixed by Royal-T with AirPlay Guest Mix

Mixed by Royal-T

AirPlay Guest Mix
19:57
cover of MR REWIND with Right Back (Radio Master)

MR REWIND

Right Back (Radio Master)
19:54
cover of KID CUDI VS CROOKERS with Day

KID CUDI VS CROOKERS

Day 'N' Nite
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.