Ochtenduitzending woensdag 8 september 2021

Johan Van Bever
8 september 2021 - 6:25
Ochtenduitzending woensdag 8 september 2021

Woon- en energiemarkt komt in september en oktober naar De Pinte en omliggende gemeentes. De interlokale vereniging Wonen Leie en Schelde startte in januari gloednieuwe woon- en energieloketten op. Tijdens hun zitdagen kan elke inwoner er gratis terecht bij een deskundige om vragen beantwoord te krijgen rond bouwen, wonen en huren. De vereniging organiseert nu in elke aangesloten gemeente een infomarkt. De eerste is op 14 september in Merelbeke. In De Pinte, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth en Sint-Martens-Latem worden er naast de eenmalige energie- en woonmarkten ook permanente zitdagen georganiseerd.

Op honderden banken en stoelen in de stad hangen binnenkort ‘babbelkont-bordjes’. Daarop staat een vraag die de Gentenaars uitnodigt om met elkaar te babbelen. De bordjes passen binnen de 10-daagse van de veerkracht, die begin oktober van start gaat. In totaal zullen er vanaf 15 september 4.000 bordjes met gespreksstarters hangen aan banken, zitelementen of in wachtruimtes. De bordjes zijn gemaakt uit weerbestendig en recycleerbaar karton en bestaan in tien versies: tien verschillende vragen die mensen uitnodigen om een praatje met elkaar te slaan.

In De Zwarte Doos in Gent opent op 9 september 2021 een tentoonstelling over de archeologische vondsten onder The Loop. Aan de hand daarvan wordt een beeld geschetst van bewoners uit de 7de en 8ste eeuw. Het afgelopen decennium vonden archeologen onder The Loop in Sint-Denijs-Westrem niet alleen een volmiddeleeuwse nederzetting, maar ook haar vroegmiddeleeuwse voorloper. Tijdens een nieuwe tentoonstelling in De Zwarte Doos leren bezoekers nu alles over de eerste pioniers uit de 7de eeuw, en over een omgrachte boerderij met palissade uit de 8ste eeuw.

De zwembaden van sport- en recreatiecentrum De Warande in Wetteren zullen op woensdag 8 september uitzonderlijk langer open zijn. Omwille van het mooie weer zal men van 10 tot en met 20 uur (en niet tot 18 uur) kunnen genieten van een duik in het frisse water. Bijkomend voordeel is dat de tarieven van het binnenbad gelden. Wetteraars kunnen een dagje zwemmen voor 3 euro, Niet-Wetteraars betalen 4 euro. Omwille van de intussen versoepelde coronamaatregelen zullen er in de loop van de woensdagvoormiddag nog bijkomende plaatsen beschikbaar worden gesteld, tot maximum 1000.

Laatst gespeeld op Accent

16:53
cover of DR. ALBAN with Look Who

DR. ALBAN

Look Who's Talking
16:51
cover of Georgia Ku with A Little More Lost

Georgia Ku

A Little More Lost
16:47
cover of BOEF with Habiba

BOEF

Habiba
16:42
cover of NO DOUBT with It

NO DOUBT

It's My Life
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.