Negende Ola!Peloezza: “Samen de zomer inzetten met een kinderknutselfestival”

Fabian Tack
6 juni 2018 - 23:29
Negende Ola!Peloezza: “Samen de zomer inzetten met een kinderknutselfestival”

Als je op de Markt in Wetteren of langs CC Nova passeert, kan je er onmogelijk naast kijken. De kleurrijke koe trekt de aandacht om jong en oud aan te sporen af te zakken naar De Warande op 9 juni  voor het zomerse doe- en beleeffestival Ola!Peloezza. Lobke De Winne, cultuurfunctionaris bij CC Nova, kijkt reeds reikhalzend uit naar deze negende editie van het kinderkunstenfestival: “We duimen voor een stralend zonnetje, om zo de zomer te kunnen inzetten met alle gezinnen en kinderen in Ola!Peloezza.”

Het gratis festival organiseert tal van activiteiten op maat van kinderen van vier tot twaalf jaar. “Maar iedereen is welkom op ons festival. Ouders, tantes en nonkels, oma’s, vrienden, noem maar op, mogen zeker ook meekomen. We zagen in het verleden ook dat begeleiders van de kindjes net zo hard meespelen en het aanbod ontdekken. We merken dus dat ouders niet alleen komen om samen op het terras iets te gaan drinken, maar ook het aanbod willen ontdekken en meebeleven met hun kinderen.”

Vrij om te fladderen

De activiteiten zijn worden zeer los en vrijblijvend georganiseerd. “Er zijn activiteiten waar kleinere kindjes aan kunnen deelnemen, maar evengoed voor kindjes die al tien of twaalf zijn kunnen dienen. En het is de bedoeling dat kinderen ook bij workshops heel los kunnen aansluiten. En vinden ze het plots niet meer leuk, of hebben ze zin om iets anders te gaan doen, dan kunnen ze gewoon weggaan en naar een andere activiteit gaan. Het is een heel vrij concept.”

Brede waaier

Een grote doelgroep vraagt om veel activiteiten zodat iedereen zijn gading kan vinden. “We proberen een brede waaier aan te bieden van bijvoorbeeld knutselworkshops. Je kan bijvoorbeeld bamboe een labyrint bouwen, of je kan met kleine blokjes hout tekeningen maken. Er is ook een theatervoorstelling.  Je kan dus heel veel dingen doen. We proberen workshops te kiezen die bij de organisatoren heel veel bezieling meegeven, maar ook vrij en los zijn.”

Praktisch

Ola!Peloezza vindt plaats in De Warande op zaterdag 9 juni van 14u tot 18u. “We duimen heel hard voor goed weer, en als iedereen met ons meeduimt, moet dat wel lukken. Bij slecht weer hebben we echter wel een plan B: dan zullen de activiteiten verplaatst worden naar de sporthal.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren:

Meer info via de website van CC Nova

Laatst gespeeld op Accent

02:46
cover of CHRISTINA AGUILERA with Come On Over Baby (All I Want Is You)

CHRISTINA AGUILERA

Come On Over Baby (All I Want Is You)
02:43
cover of FLORIS KEIJZER with Een Chick Als (Jade)

FLORIS KEIJZER

Een Chick Als (Jade)
02:40
cover of JASON DERULO with Glad U Came

JASON DERULO

Glad U Came
02:37
cover of SELENA GOMEZ with Single Soon

SELENA GOMEZ

Single Soon
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.