Omstaandertrainingen tegen ongewenst gedrag

Johan Van Bever
7 maart 2023 - 21:46
Omstaandertrainingen tegen ongewenst gedrag

De Stad Gent heeft samen met vervoersmaatschappijen NMBS en De Lijn zogenaamde omstaandertrainingen georganiseerd. Tijdens drie gratis sessies van de Stad hebben zo’n vijftig personeelsleden van NMBS en De Lijn geleerd hoe ze kunnen omgaan met ongewenst gedrag. De Lijn en NMBS bekijken nu of ze dergelijke trainingen in hun opleidingen kunnen integreren.

Tijdens ‘omstaandertrainingen’ leren deelnemers hoe ze gepast kunnen reageren als ze slachtoffer of getuige zijn van racisme, seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag. Al meer dan 2.000 mensen hebben intussen zo’n gratis training van de Stad Gent gevolgd. Niet alleen stadsmedewerkers, maar ook individuele Gentenaars, horecapersoneel, schoolpersoneel en leerlingen. En nu dus ook personeel van De Lijn en NMBS.

In totaal volgde een 50-tal werknemers een van de drie gratis omstaandertrainingen, van treinbegeleiders, treinbestuurders en buschauffeurs tot medewerkers van Securail. Ze konden zelf voorbeelden aanbrengen, die dan ook werden besproken. De evaluatie was positief, deelnemers gaven aan de training ‘bijzonder nuttig te vinden voor hun werkpakket’.

Laatst gespeeld op Accent

22:44
cover of ANGELIC with It

ANGELIC

It's My Turn
22:40
cover of MARATONE with Walk Through Shadows

MARATONE

Walk Through Shadows
22:31
cover of SUPERMODE with Tell Me Why (Meduza Extended Remix)

SUPERMODE

Tell Me Why (Meduza Extended Remix)
22:27
cover of DOM DOLLA with Take It

DOM DOLLA

Take It
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.