Omstaandertrainingen tegen ongewenst gedrag

Johan Van Bever
7 maart 2023 - 21:46
Omstaandertrainingen tegen ongewenst gedrag

De Stad Gent heeft samen met vervoersmaatschappijen NMBS en De Lijn zogenaamde omstaandertrainingen georganiseerd. Tijdens drie gratis sessies van de Stad hebben zo’n vijftig personeelsleden van NMBS en De Lijn geleerd hoe ze kunnen omgaan met ongewenst gedrag. De Lijn en NMBS bekijken nu of ze dergelijke trainingen in hun opleidingen kunnen integreren.

Tijdens ‘omstaandertrainingen’ leren deelnemers hoe ze gepast kunnen reageren als ze slachtoffer of getuige zijn van racisme, seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag. Al meer dan 2.000 mensen hebben intussen zo’n gratis training van de Stad Gent gevolgd. Niet alleen stadsmedewerkers, maar ook individuele Gentenaars, horecapersoneel, schoolpersoneel en leerlingen. En nu dus ook personeel van De Lijn en NMBS.

In totaal volgde een 50-tal werknemers een van de drie gratis omstaandertrainingen, van treinbegeleiders, treinbestuurders en buschauffeurs tot medewerkers van Securail. Ze konden zelf voorbeelden aanbrengen, die dan ook werden besproken. De evaluatie was positief, deelnemers gaven aan de training ‘bijzonder nuttig te vinden voor hun werkpakket’.

Laatst gespeeld op Accent

01:15
cover of Natural Born Deejays with A Good Day

Natural Born Deejays

A Good Day
01:11
cover of ANAME with Sirin

ANAME

Sirin
01:06
cover of DJ HYPERACTIVE with Wide Open (Dj Superslow Remix)

DJ HYPERACTIVE

Wide Open (Dj Superslow Remix)
01:03
cover of DERB with In Africa

DERB

In Africa
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.