Onafhankelijk leven bij HO Kalken

Johan Van Bever
8 januari 2024 - 14:41
Onafhankelijk leven bij HO Kalken


Voetbalclub HO Kalken liet een tweede uitrusting ontwerpen voor de eerste elftallen bij kledijpartner Erima en ontwerper Outseen uit Kalken. Met andere kleuren dan de traditionele rood-witte clubkleuren. Die kan gebruikt worden wanneer de tegenstander in dezelfde kleurencombinatie speelt voor de onderlinge wedstrijd.

Op deze tweede geel-zwarte uitrusting prijkt geen commerciële boodschap. HO Kalken ging op zoek naar een goed doel. Een vereniging die zich inzet voor mensen die het wat moeilijker hebben. Menkwam terecht bij Onafhankelijk Leven.

Onafhankelijk Leven helpt mensen met een fysieke of verstandelijke handicap hun leven zo zelfstandig mogelijk in te vullen. De organisatie verzet al 30 jaar de bakens en ligt aan de basis van de persoonsvolgende financiering. Meer dan 3.300 mensen met een handicap krijgen ondersteuning bij het gebruik van een budget. De advieslijn beantwoordt alle vragen, de coaches gaan op de baan om bij budgethouders thuis onafhankelijk advies te geven.

Daarnaast is Onafhankelijk Leven een sociale beweging die de maatschappij wil veranderen: ze organiseert sensibilisatiecampagnes en heeft een sterke invloed op het beleid van de overheid.  Vrijwilligers met een handicap gaan als ambassadeurs aan andere organisaties, politici, overheden, bedrijven en media vertellen hoe zij hun leven in de maatschappij kunnen uitbouwen dankzij persoonlijke assistentie.

Laatst gespeeld op Accent

01:12
cover of DASH BERLIN with Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]

DASH BERLIN

Janeiro (feat. Solid Sessions) [Club Mix]
01:07
cover of KASABLANCA with Transitory

KASABLANCA

Transitory
01:01
cover of TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT with Adriana Said

TOWNSHIP REBELLION & NONAMELEFT

Adriana Said
00:56
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.