Onderzoeksproject rond te zwaarlijvige honden

15 december 2020 - 17:45 | auteur: Johan Van Bever

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de honden kampt met overgewicht of obesitas. Nu volgt een wetenschappelijk onderbouwd vermageringsprogramma waaraan alle honden kunnen deelnemen.

De baasjes weten soms wel dat hun viervoeter wat kilo’s teveel meesleurt, maar zoeken, vinden of krijgen hiervoor onvoldoende hulp. Nochtans heeft dit een zeer nadelige invloed op de levenskwaliteit. Obese honden worden sneller ziek en leven minder lang.

WelloPet – een innovatief Pet Health Centre met vestigingen in Merelbeke en Lochristi – wil daarom inzetten op een wetenschappelijk onderbouwd vermageringsprogramma. In samenwerking met Universiteit Gent, Hogeschool VIVES en de Arteveldehogeschool starten ze in januari met een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar het behandelen van overgewicht bij huisdieren. Door middel van onder meer het slim inzetten van activity trackers, werken ze een vermageringsplan op maat uit.

Wellopet en UGent zoeken nu deelnemers voor dit onderzoekprogramma. Wie wil weten hoe het gesteld is met het gewicht en de beweging van zijn of haar hond, kan inlichtingen vinden op www.wellopet.be/onderzoek . 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MARTIN GARRIX, BONO & THE EDGE

We Are The People
17:15

TIËSTO, AVA MAX

The Motto
17:11

TOKIO HOTEL

Monsoon
17:07

OLIVIA

Don't Need It
17:04

DE JONGENS

Wij
Bekijk meer platen