Onderzoeksproject rond te zwaarlijvige honden

Johan Van Bever
15 december 2020 - 17:45
Onderzoeksproject rond te zwaarlijvige honden

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de honden kampt met overgewicht of obesitas. Nu volgt een wetenschappelijk onderbouwd vermageringsprogramma waaraan alle honden kunnen deelnemen.

De baasjes weten soms wel dat hun viervoeter wat kilo’s teveel meesleurt, maar zoeken, vinden of krijgen hiervoor onvoldoende hulp. Nochtans heeft dit een zeer nadelige invloed op de levenskwaliteit. Obese honden worden sneller ziek en leven minder lang.

WelloPet – een innovatief Pet Health Centre met vestigingen in Merelbeke en Lochristi – wil daarom inzetten op een wetenschappelijk onderbouwd vermageringsprogramma. In samenwerking met Universiteit Gent, Hogeschool VIVES en de Arteveldehogeschool starten ze in januari met een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar het behandelen van overgewicht bij huisdieren. Door middel van onder meer het slim inzetten van activity trackers, werken ze een vermageringsplan op maat uit.

Wellopet en UGent zoeken nu deelnemers voor dit onderzoekprogramma. Wie wil weten hoe het gesteld is met het gewicht en de beweging van zijn of haar hond, kan inlichtingen vinden op www.wellopet.be/onderzoek . 

Laatst gespeeld op Accent

03:50
cover of DINKY TOYS with My Day Will Come

DINKY TOYS

My Day Will Come
03:47
cover of LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS with GODS

LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS

GODS
03:43
cover of GUUS MEEUWIS with Voor Mijn Hart

GUUS MEEUWIS

Voor Mijn Hart
03:41
cover of SNELLE, KRAANTJE PAPPIE with Ruggengraat

SNELLE, KRAANTJE PAPPIE

Ruggengraat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.