Onsluitingsweg ontlast Zwijnaarde van zwaar verkeer

29 mei 2021 - 12:42 | auteur: Johan Van Bever

Er is een akkoord met het bedrijf Alinso over de realisatie van een nieuwe weg die het verkeer van de bedrijventerreinen  Zwijnaarde II (Alinso) en Zwijnaarde III (Klaartestraat) rechtstreeks zal aansluiten op de R4. Daardoor zal het vrachtverkeer dat van de E17/E40 komt niet langer via de dorpskern van Zwijnaarde moeten.

Al ruim 20 jaar streeft de Stad Gent naar een oplossing om het zwaar verkeer voor de bedrijventerreinen Zwijnaarde II en III uit het centrum van Zwijnaarde te weren. Na grondig overleg en een zoektocht naar een ideaal tracé met alle betrokkenen, is uiteindelijk gekozen voor het tracé vlak langsheen de E17-bocht. Dit tracé bevindt zich op gronden van Alinso. De Stad Gent zal een stuk grond van het bedrijf overkopen.

Het verkeer van Zwijnaarde II en III dat via de R4 komt, rijdt nu deels af en aan via de Heerweg-Noord en de Gestichtstraat. Met de nieuwe ontsluitingsweg komt alvast een einde aan het zware verkeer door deze woonstraten.

Omdat er zich op een gedeelte van het tracé van de nieuwe ontsluitingsweg een industriegebouw bevindt, zal de realisatie van de weg in twee fasen verlopen. In een eerste fase zal de weg langs het gebouw lopen. In een tweede fase, als het gebouw verwijderd is, krijgt de weg zijn definitief tracé. De aanleg van de weg is voorzien voor de tweede helft van 2023. Op termijn krijgt de weg ook een eigen naam.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen