Oost-Vlaanderen renoveert

Johan Van Bever
1 februari 2021 - 11:13
Oost-Vlaanderen renoveert

Een op de drie Oost-Vlaamse gemeenten neemt deel aan ‘Oost-Vlaanderen renoveert’, een project van het provinciaal Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

De Oost-Vlaamse woningen zijn vaak verouderd en energieverslindend. 32,5% van het Oost-Vlaams patrimonium dateert van voor 1946. Dat is een heel stuk meer dan het Vlaamse gemiddelde van 27%. Met ‘Oost-Vlaanderen renoveert’ wil men nu lokale renovatieprojecten opzetten in samenwerking met de steden en gemeenten. De doelstelling is nu om samen met de gemeenten in de provincie 900 particuliere woningen te renoveren. Er zijn al 250 aanvragen voor renovatie-advies en voor meer dan 170 woningen werd al de begeleiding voor de renovatiewerken opgestart. Wooneigenaars hebben immers niet altijd de middelen, de kennis of de tijd om hun woning energiezuinig en toekomstgericht te maken. De renovatiegraad in Vlaanderen bedraagt niet eens 1% en Oost-Vlaanderen zit zelfs onder dat gemiddelde.

Nieuw zijn ook de noodkoop-projecten die mensen met een beperkt budget de kans geven om hun woning energiezuinig te renoveren. In Geraardsbergen, Ninove en Sint-Niklaas zullen ion totaal 70 noodkopers begeleid worden bij de renovatie van hun woning. Bovendien krijgen ze financiële ondersteuning via het lokale Energiehuis en het OCMW. In Wetteren wordt momenteel een vierde noodkoop-project voorbereid.

Laatst gespeeld op Accent

15:54
cover of JANET JACKSON with Whoops Now

JANET JACKSON

Whoops Now
15:51
cover of TODIEFOR with in my room

TODIEFOR

in my room
15:48
cover of OUTKAST with Hey Ya!

OUTKAST

Hey Ya!
15:43
cover of S10 with Hoor Je Mij

S10

Hoor Je Mij
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.