Oostenrijkse Feesten in Zwijnaarde

22 augustus 2022 - 9:34 | auteur: Johan Van Bever

Naar aanleiding van haar 150-jarig bestaan en 40 jaar verbroedering met het Musikverein uit Lembach im Mühlkreis (Oostenrijk) organiseert de Koninklijke Harmonie Zwijnaarde de Oostenrijkse Feesten op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Een 60-tal Oostenrijkse muzikanten verblijft tijdens deze dagen bij gastgezinnen in Zwijnaarde en samen met de harmonie van Zwijnaarde werd een mooi programma samengesteld. De activiteiten op het dorpsplein van Zwijnaarde zijn gratis.

• Op vrijdagavond is er een dubbelconcert van beide muziekverenigingen. Dit concert vindt plaats in zaal De Nieuwe Melac in Zwijnaarde. Aanvang om 20 u. – kaarten (vvk 10 euro) online te bestellen.
• Zaterdag brengen de Oostenrijkse gasten een bezoek aan Gent: zij maken een toeristische boottocht in Gent en sluiten de namiddag af met een bezoek aan Brouwerij Gruut, vanzelfsprekend met degustatie van het lekkere Gentse bier. Om 18.00 u. is er de “Abendgruß”, een wandelconcert van de beide muziekgroepen door de straten van Zwijnaarde. Vanaf 20 u.: “Heimatabend” – barbecue en dansavond met Oostenrijks orkest op het Dorpsplein rond de kiosk. Vanzelfsprekend zijn ook de Schuhplattlern (“billenkletsers”) op post!
• Op zondagmiddag is er het “2Länderfest” op het Dorpsplein aan kiosk: § om 11.00 u. “Frühshoppen” (aperitiefconcert) door de Musikkapelle Lembach § vanaf 12.30 u. kan men genieten van een heerlijke zomerse paella § optreden van de Schuhplattlern § vanaf 14.30 u.: dansnamiddag – optreden van Bluesy Muloosy.

De toegang tot de activiteiten op het Dorpsplein is GRATIS! Kaarten (dubbelconcert in De Nieuwe Melac, barbecue en paella) en info: www.khzwijnaarde.be

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BLOC PARTY

The Girls Are Fighting
08:44

DAVID GUETTA VS BENNY BENASSI

Satisfaction
08:41

PHIL COLLINS

Two Hearts
08:37

TOPIC & A7S

Kernkraft 400 (A Better Day)
08:33

ARMIN VAN BUUREN, SOPHIE ELLIS-BEXTOR

Not Giving Up On Love
Bekijk meer platen